Σημαντικα σιδηροδρομικα εργα στη δυτικη ελλαδα

18:16 6/9/2016 - Πηγή: Fimotro
Σε πορεία υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά σιδηροδρομικά έργα στην περιοχή της Πάτρας και της Ηλείας με την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας...
και του ΟΣΕ. Η Περιφέρεια ενέταξε στο ΕΣΠΑ την επέκταση του Προαστιακού της Πάτρας μέχρι την Κάτω Αχαΐα, μέσω δύο υποέργων που ανατέθηκαν ήδη από τον ΟΣΕ.
Παράλληλα ΟΣΕ
και Περιφέρεια συμφώνησαν την ωρίμαση του έργου της σύνδεσης Κατάκολο - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία με ταχείες ενέργειες από τα δύο μέρη, ώστε να προχωρήσει η ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια πέραν της σιδηροδρομικής υποδομής, θα επιδιώξει την ανάδειξη του ιστορικού τόπου της Αρχαίας Ολυμπίας, την ανάπτυξη του Κατακόλου σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό λιμάνι, την ανάδειξη του Πύργου ως τόπου επίσκεψης των επιβατών της κρουαζιέρας και την προβολή των τοπικών προϊόντων στους χρήστες της σιδηροδρομικής σύνδεσης.
Παράλληλα σε συνάντηση των εκπροσώπων του ΟΣΕ με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο υπογράφηκε και η μία από τις δύο συμβάσεις του Προαστιακού της Πάτρας από τον ανάδοχο και από τον αρμόδιο διευθυντή του ΟΣΕ.
«Θεωρούμε ότι η συνεργασία ΟΣΕ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναγέννηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο για την οποία έχει δεσμευτεί η διοίκηση του ΟΣΕ. Έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης αυτής αποτελεί το γεγονός ότι η ανάθεση των δύο έργων του Προαστιακού πραγματοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ (τρεις μήνες μεταξύ προκήρυξης και ανάθεσης του έργου) και με απόλυτα αδιάβλητη διαδικασία (καμία ένσταση από τις 27 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό)», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα