''σφαζονται'' τωρα για τους ψηφοφορους της χ.α...

12:56 23/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Ισχυρές αντιδράσεις και πολιτικές αναταράξεις εξακολουθεί να προκαλεί η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής...
την ώρα που η ηγεσία του φιλοναζιστικού μορφώματος παρακολουθεί μάλλον με ικανοποίηση την αναταραχή από την οποία μονο κερδισμένη μπορεί να βγει.

Ο κ . Αλέξης Τσίπρας
από την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην πλατεία Ομόνοιας υποσχέθηκε να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, τονίζοντας ότι « δεν θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. Δεν θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα».

Από την άλλη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που περιοδεύει στα Ιωάννινα όξυνε την επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή» χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

Απεχθή πράξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το φλερτ άμεσο ή έμμεσο με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ή των δημοτικών ή περιφερειακών παρατάξεών της, τύπου Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας ότι κάνει λάθος ο κ. Τσίπρας όταν προχωρά σε μια τέτοια κίνηση.

Πρόσθεσε, όμως, ότι την ίδια στιγμή είναι δημοκρατικό καθήκον να προσπαθεί κανείς να πείσει έναν πολίτη να αλλάξει γνώμη για να μην ψηφίζει πλέον τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν θεωρώ δηλαδή ότι το 16% του κ. Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας είναι χρυσαυγίτες των βουλευτικών εκλογών. Αλλά το χέρι τους πήγε και ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο τέτοιο. Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί σημαίνει έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά η κυρία Ρένα Δούρου, διεκδικήτρια της Περιφέρειας Αττικής όπου στον πρώτο γύρο η Χ.Α. κατέγραψε ποσοστό περίπου 11% υποστήριξε ότι «Όποιος τσουβαλιάζει, υιοθετεί τη φασιστική λογική». Αναρωτήθηκε αν «είναι όλοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μπλεγμένοι στα σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά; είναι όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ μπλεγμένοι με το μνημόνιο;» και πρόσθεσε ότι «ανερυθρίαστα όσοι μας έφεραν ως εδώ, στην κρίση οικονομίας και στην κρίση δημοκρατίας, ποινικοποιούν τους ψηφοφόρους της ΧΑ, ενώ μέχρι τώρα τους έκλειναν το μάτι μέσω του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης». Η υποψήφια περιφερειάρχης ανέφερε ότι «τα τελευταία εικοσιτετράωρα κήνσορες και θεράποντες έχουν πάρει ένα μέτρο και μας μετράνε. Αυτοί που δήλωναν ότι δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο και το ψηφίσαν πήραν το μέτρο και μετράνε την Δούρου και τον Σακελλαρίδη».

Η αναφορά της προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γιώργου Μουρούτη, διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο οποίος σχολίασε στο twitter:: «Ρ. Δούρου: "Είναι φασιστικό να "τσουβαλιάζουμε" ψηφοφόρους". Άλλα πράγματα είναι φασιστικά κα Δούρου μας».

Την αντίδραση του στις πρακτικές των τελευταίων ημερών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε μέσω του ραδιοφώνου του «Βήματος» και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως αν δεν είχε φύγει από το κόμμα του, θα έφευγε σήμερα, ενώ χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης την τελευταία εβδομάδα αναφορικά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τις χαρακτήρισε ως «καιροσκοπισμό».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα