Σε νοσοκομειο της θεσσαλονικης ο εφραιμ;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας εξέπνευσε η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψής του, ενώ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, ο...
οποίος τον εξέτασε εκ νέου το πρωί της Δευτέρας, διαπίστωσε βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του.

«Διαπίστωσα ότι εμφανίζει ύφεση η λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε και έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα της δισκοπάθειάς του» είπε ο γιατρός, ο οποίος
εκτίμησε ότι την Τρίτη, κατά πάσα πιθανότητα, ο ηγούμενος θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο.

«Ωστόσο», όπως πρόσθεσε, «αυτό θα καθοριστεί σε νεώτερη εξέταση, νωρίς το απόγευμα (σ.σ. της Δευτέρας».

Αυτά, βέβαια, ίσχυαν μέχρι τις 7 το βράδυ της Δευτέρας, περίπου. Και αυτό γιατί, με νέες δηλώσεις του, ο κ. Δοκουσλής εξήγησε ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Εφραίμ θα επανεξετασθεί στις 10 το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να αποφασιστεί πότε θα είναι σε θέση να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Έτσι λοιπόν, το πρωί της Τρίτης θα εκδοθεί νέα ιατρική ανακοίνωση για την υγεία του ηγούμενου, που μέχρι στιγμής εμφανίζει σαφή βελτίωση. Ο κ. Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου.

Εν τω μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους, αποφασίστηκε η αποστολή, στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, όπως και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγούμενου.

Τέλος, με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο Εξωτερικών, θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για τη μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγούμενου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν, καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Παράλληλα, με εντολή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στη Μονή έχει μεταβεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κρατά αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη, καθώς δεν έχουν γνώση της δικογραφίας».

Καταλήγει, πάντως, ότι η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Ο ίδιος ο ηγούμενος Εφραίμ φέρεται, σύμφωνα με μπλογκ φίλων της Μονής Βατοπεδίου, να έχει δηλώσει σε συνεργάτες του: «Είμαι μοναχός και πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη... Δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου, αλλά γι' αυτούς που έστησαν αυτήν τη σκευωρία».

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος -και όχι μόνο. Συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, τους οποίους επικαλέστηκε ο τηλ
Keywords
Τυχαία Θέματα