Σε λιγο αποφασιζουν ανακριτησ-εισαγγελεας...

07:15 2/10/2013 - Πηγή: Fimotro

ΟΛΟΝΥΧΙΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α.
Ολοκληρώθηκε μετά από επτά ώρες η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση. Περίπου στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα...
ολοκληρώθηκε και η πολύωρη απολογία του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος κινήθηκε στη «γραμμή» Κασιδιάρη.

Στα
δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται από τις 3.30 το μεσημέρι επίσης οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός (απολογείται αυτή τη στιγμή) και Νίκος Μίχος που θα απολογηθεί στη συνέχεια. Στους τέσσερις αποδίδεται διευθυντικός ρόλος σε σειρά εγκληματικών πράξεων.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώπιον του ειδικού ανακριτή, αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ αμφισβήτησε και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή «πολιτικά», καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο ρόλος που είχε στη Χρυσή Αυγή ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου ενώ φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Το κατηγορητήριο για τον Κασιδιάρη αναφέρει ότι είχε τον ρόλο της εκπαίδευσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όπως αποκαλύπτεται γινόταν και με αληθινά πυρά.

Ο Κασιδιάρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα-μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους και φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος ισχυρίστηκε ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ότι κατηγορείται από ψευδομάρτυρες με κατασκευασμένα στοιχεία, αναφέροντας ότι οι δικογραφίες στηρίζονται σε τυχαία γεγονότα ενώ οι μαρτυρίες αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Επίσης, αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, και δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στη Χρυσή Αυγή

Αυτή την ώρα στον ανακριτή απολογείται ο έτερος των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών βουλευτών, Γιάννης Λαγός.

***Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες του καθενός εκ των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δηλαδή των Γιάννη Λαγού Νίκου Μίχου και Ηλία Παναγιώταρου.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων συναδέλφων τους, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρίσκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια (σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου), Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Γιάννης Βουλδής και Ευστάθιος Μπούκουρας.

***Νωρίτερα απολογήθηκαν τρία περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Δύο από αυτά τα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα. Ο πρώτος είναι ο Δήμος Φραγκάκης, ο οποίος φέρεται ότι είχε επικοινωνήσει περίπου τρεις ώρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με συγγενικό του πρόσωπο, αλλά χωρίς κάποιο άλλο στοιχείο.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε, κατά πληροφορίες, ότι έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο ανακριτής τού επέβαλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ελεύθερος, με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφέθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος Σταύρος Σαντοριναίος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ενας ακόμα κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για την Πέμπτη το πρωί.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος απολογείται την Τετάρτη και ο υπαρχηγός - σύμφωνα με το κατηγορητήριο- της οργάνωσης Χρήστος Παππάς την Πέμπτη.

Οι υπόλοιποι από τους κατηγορούμενους θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Στο μεταξύ, οι ανακριτές εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για ισάριθμους κατηγορούμενους οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.
Πηγή : tanea.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα