Σε δημοπρασια βγαζουν τα ρουχα και τα αντικειμενα της θατσερ οι κληρονομοι της...

19:48 3/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε δημοπρασία αποφάσισαν να βγάλων περίπου 300 από τα προσωπικά αντικείμενα και τα ρούχα...
της Μάργκαρετ Θάτσερ οι κληρονόμοι της. Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά το θάνατό της, και αφού το Μουσείο Victoria & Albert αρνήθηκε να συμπεριλάβει τη συλλογή στην έκθεσή του, ο γιος και η κόρη της Σιδηράς Κυρίας της Βρετανίας αποφάσισαν να πωλήσουν τα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ρούχα, κοσμήματα, αλλά και αντικείμενα που η ίδια χρησιμοποιούσε καθημερινά.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον Οίκο Christie's σε δύο
μέρη: Στις 15 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα μια «παραδοσιακή» διαδικασία, ενώ από τις 3 έως τις 16 του ίδιου μήνα διάφορα αντικείμενα θα διατίθεται μέσω διαδικτύου. Υπολογίζεται πως συνολικά τα εκθέματα είναι αξίας 700.000 ευρώ, ενώ μόνο η νυφική τουαλέτα της Θάτσερ αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 20.000 ευρώ.

Η νυφική τουαλέτα της Θάτσερ σε σκούρο μπλε βελούδο

Στην δημοπρασία θα διατεθούν ακόμη τα περίφημα ταγέρ της Θάτσερ και οι τσάντες της, ενώ τα κέρδη θα διανεμηθούν στους κληρονόμους.

Το μουσείο Victoria & Albert αρνήθηκε την προσφορά της συλλογής με την αιτιολογία πως δεν φιλοξενεί παρά μόνο αντικείμενα υψηλής αισθητικής αξίας και όχι ιστορικής σημασίας. Η προσωπική συλλογή του Ουίνστον Τσώρτσιλ εκτίθεται στο παλιό του σπίτι, που έχει μετατραπεί σε μουσείο, ενώ ανάλογα αντικείμενα αμερικανών προέδρων βρίσκονται στην προεδρική βιβλιοθήκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα