Oλοκληρωθηκε η συναντηση τσιπρα με τον πιερ μοσκοβισι...

18:53 3/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Δεκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έγινε (στις 5.30 μμ) ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος...
έφτασε στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα συλληπητήρια του για το θάνατο της μητέρας του Επιτρόπου της ΕΕ, που ήταν και ο λόγος της μετάθεσής της επίσκεψης
του στην Αθήνα, η οποία αρχικώς είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

«Χαίρομαι που σας συναντώ σε καλύτερες συνθήκες από την τελευταία φορά που σας είδα στις Βρυξέλλες» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη νύχτα της 12ης Ιουλίου, που «έκλεισε» η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

Ο αρμόδιος για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική επίτροπος θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό όλα τα μείζονα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Κομισιόν και τους εταίρους σε θέματα υλοποίησης της συμφωνίας του καλοκαιριού, ήτοι για τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης (κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ στην Παιδεία, φορολογικά, ισοδύναμα και άλλα), την πρόοδο υλοποίησης των προαπαιτουμένων, καθώς και για το χρέος.

Στη συνέχεια (στις 6.30 μμ) ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Ο κοινοτικός επίτροπος θα δει αύριο και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η κυβέρνηση θα έχει να παρουσιάσει στον κ. Μοσκοβισί όλο το πλάνο των ενεργειών της μέχρι τώρα και την πορεία εκπλήρωσης των προαπαιτουμένων, ειδικά που την Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή το δεύτερο πακέτο μέτρων και έχει ξεκινήσει η διαδικασία και η συζήτηση διαμόρφωσης του νέου ασφαλιστικού.

Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες από αυτές τις συζητήσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι στο πλαίσιο της στενής ελληνογαλλικής συνεργασίας για όλα τα κρίσιμα θέματα στις σχέσεις με τους δανειστές, αλλά και του ευνοϊκού κλίματος που έχει δημιουργηθεί ειδικά στην Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την ελληνική προσπάθεια, ο κ. Μοσκοβισί θα διαδραματίσει καθοριστικό θετικό ρόλο στην υπερπήδηση των εμποδίων που υπάρχουν με την τρόικα.

Εναποθέτει, δε, στον κ. Μοσκοβισί τις ελπίδες για ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να εξευρεθεί πολιτική λύση για τα κόκκινα δάνεια και να μην προκύψουν εφιαλτικές λύσεις για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ακόμη, περιμένει από τον κοινοτικό αξιωματούχο να ενισχύσει την προσπάθεια για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και τη συνεπακόλουθη έναρξη της συζήτησης για το χρέος.
Keywords
Τυχαία Θέματα