Αντωνης σαμαρας: σε εξι χρονια η ελλαδα θα επανελθει προ των πυλων η αναπτυξη

12:05 17/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑH... ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών και πως θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας Herald Tribune στην...
Στοά του Αττάλου.Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε:Αντώνης Σαμαράς

Φέτος η Ελλάδα βρίσκεται στο 6ο έτος μιας ύφεσης, κάτι πρωτόγνωρο και κατά τη διάρκεια αυτή χάσαμε το 25% του ΑΕΠ
Ελλάδα έχει και επιτεύγματα, στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα, η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο κυκλικό πλεόνασμα στην Ευρώπη.
Μέσα σε ένα χρόνο το πρόγραμμά μας μπήκε σε τροχιά. Τα πράγματα άλλαξαν μέσα από δυναμικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν.

Τους τελευταίους 14 μήνες η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και έχουν συντελεστεί σαρωτικές αλλαγές.
Πριν ένα χρόνο όλοι περίμεναν την καταστροφή της χωράς ενώ πλέον όλοι περιμένουν την ανάκαμψη.
Θα χρειαστούμε μόνο 6 χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο προ κρίσης και όχι δεκαετίες και αυτά είναι καλά νέα για την Ελλάδα και την ΕΕ.Κατά το παρελθόν έγιναν λάθη και δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία σε αναπτυξιακά μέτρα.
Στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα.Τα άκρα προσπαθούν να επωφεληθούν από την απόγνωση του κόσμου.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, όταν η δημόσια συζήτηση μετατρέπεται σε χαοτικήπόλωση.Αυτό συμβαίνει όταν η ελπίδα χάνεται από πολλούς.Αυτές τις δύσκολες στιγμές η δημοκρατία δημιουργεί τους δικούς της εχθρούς που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την ενότητα. Για να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός θα πρέπει να καταπολεμηθεί ο φόβος.

Δύο πράγματα πρέπει να λέτε, αλήθεια και ελπίδα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και αυτό συμβαίνει όταν η δημόσια συζήτηση μετατρέπεται σε χαοτική πόλωση, αυτό συμβαίνει όταν η ελπίδα χάνεται από πολλούς.Αυτές τις δύσκολες στιγμές η δημοκρατία δημιουργεί τους δικούς της εχθρούς που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την κοινωνική ενότητα.
Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να πιστεύουν, να αποκατασταθεί η ελπίδα. Μπορεί να υπάρξει ελπίδα μόνο αν πιστεύουν στον εαυτό τους. Αν οι άνθρωποι βρίσκονται υπό καθεστώς δίκαιο δεν θα αποδεχθούν ποτέ την τυραννία.Ο λαϊκισμός καταστρέφει το δημόσιο διάλογο και την ενότητα του έθνους» είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε όλους να στηρίξουν εκείνους που υποφέρουν.

Να τους δώσετε ελπίδα, αλλιώς οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση.
Πιστεύουμε στο λαό μας, στις δυνατότητες της ενωμένης Ευρώπης, και η ανάπτυξη είναι το αντίσωμα στο λαϊκισμό!

Τα είπε όλα ο Αντώνης Σαμαράς...Σας ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα