Σαρκοζι: "θελουμε να μοιασουμε στην ελλαδα η τη γερμανια;"

17:28 2/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Est Republicain, ο πρόεδρος Σαρκοζί υπεραμύνεται για την προσήλωσή του σε ένα «γερμανικό μοντέλο» για την οικονομία της χώρας του. Δηλώνει πως επιθυμεί να ακολουθήσει το «γερμανικό μοντέλο» καθώς, όπως υπογραμμίζει, «πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο λειτουργεί». Χαρακτηριστικά...
θέτει το ερώτημα, «τι επιθυμούμε, μία Γαλλία που μοιάζει με τη Γερμανία ή την Ελλάδα; Η
Ελλάδα δεν προχώρησε σε αλλαγές με αποτέλεσμα σήμερα τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας να το πληρώνουν ακριβά».

Μία ημέρα μάλιστα πριν την επίσημη δημοσίευση του προεκλογικού προγράμματος, ο Σαρκοζί κάνει λόγο για 115 δισ. ευρώ που σκοπεύει να εξοικονομήσει προκειμένου να περιορίσει περαιτέρω το έλλειμμα της χώρας έως το 2016.

Ειδικότερα, από τα 115 δισ. ευρώ, ο Γάλλος πρόεδρος υποστηρίζει πως τα 75 δισ. ευρώ πρόκειται να προέλθουν από περικοπές δαπανών και τα υπόλοιπα 40 δισ. από αύξηση των φορολογικών εσόδων. Υπογραμμίζει δε πως ήδη το 2011 το δημόσιο έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 5,2% του ΑΕΠ, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στη Γαλλία από το 1974.

Παράλληλα, ο Σαρκοζί πραγματοποιεί αυστηρή κριτική κατά του βασικού αντιπάλου του, υποψηφίου του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φρανσουά Ολάντ. Δηλώνει χαρακτηριστικά πως κύριο μειονέκτημα του Ολάντ είναι η δυσκολία του στη λήψη αποφάσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα