Σαν τα χιονια...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Πριν κάποιες ώρες μάθαμε, από το αποκλειστικό ρεπορτάζ σου, εκεί που ανησυχούσαμε για τον πρώην πρωθυπουργό μας και για την σιωπή που περιβάλλει το πρόσωπο του, από τη στιγμή της παραίτησης του και μετά, που δεν την...
λες και ακριβώς παραίτηση έτσι που έγινε, ότι ετοιμάζεται ν΄ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.
Μέσω ανακοίνωσης που θα διανείμει σε όλα τα ΜΜΕ, ίσως και εντός
της ημέρας, θα μας γνωστοποιήσει την προσεχή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όπου και θα τοποθετηθεί σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις, θα στηρίξει προσωπικά, αλλά και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση Παπαδήμου (πολύ φοριέται το κοστούμι αυτό τελευταία) και φυσικά θα αναφερθεί στην πορεία του ΠΑΣΟΚ η οποία σχετίζεται βεβαίως με τις εσωκομματικές διεργασίες που παρακολουθούμε να εξελίσσονται κρυφά, αλλά και φανερά, από βουλευτές που θα ήθελαν, πάντα για το καλό του κόμματος και του τόπου κατ' επέκταση, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους στην καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Δύο ημερών μόλις η συνάντηση των υποψήφιων δελφίνων Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, με τέταρτο μέλος της κεφάτης και πάντοτε δημιουργικής παρέας, τον Ηλία Μόσιαλο που μπήκε στο πολιτικό προσκήνιο αναίτια και κυριολεκτικά από το απόλυτο πουθενά. Κάτι ακούει ο Γιώργος Παπανδρέου από τα αριστερά, κάτι από τα δεξιά, κάτι από το κέντρο και σκέφτεται πως αν θέλει να διεκδικήσει το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και που φυσικά κατά τον ίδιο, αλλά και κατά τη οικογένεια του, του έχει δοθεί μέσω γονικής παροχής, με την υπόλοιπη οικογένεια βεβαίως να κρατά την επικαρπία, θα πρέπει να δράσει την κατάλληλη στιγμή. Ούτε πολύ αργά, γιατί οι δελφίνοι με τη φόρα τους θα έχουν πάρει κεφάλι, ενώ ενδεχομένως θα έχουν εμφανιστεί και άλλοι υποψήφιοι μνηστήρες με ορατό τον κίνδυνο, μαζί με τις εσωκομματικές ζυμώσεις, να τον θέσουν οριστικά στο περιθώριο, ούτε όμως και πολύ νωρίς, γιατί με όλα αυτά που αποφάσισε και υπέγραψε τους τελευταίους εικοσιτέσσερις μήνες, οι οδυνηρές μνήμες είναι ακόμα νωπές, τόσο στους ψηφοφόρους και τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ, όσο και στους βουλευτές και τα εξωκοινοβουλευτικά του στελέχη.
Έχει ενδιαφέρον πάντως να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε χάνει με τίποτα την ενέργεια του και το κουράγιο του και ετοιμάζεται, ''σαν έτοιμος από καιρό,σα θαρραλέος'', που θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καβάφης, σα να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα- αναρωτιέμαι έχει συμβεί άραγε κάτι - να διεκδικήσει, όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, με αξιώσεις, ακόμα μία θητεία τουλάχιστον στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιέμαι μόνο- και φαντάζομαι μαζί μου και οι υπόλοιποι Έλληνες- που θα γίνουν αυτή τη φορά οι απαραίτητες ανακοινώσεις. Μήπως να του προτείνουμε για μια ακόμα φορά το Καστελόριζο που τόσο γούρι έφερε σε όλους μας την προηγούμενη φορά που το επισκέφθηκε; Αρκεί να καταφέρει να το βρει, αφού μετά την τόσο επιτυχημένη του θητ
Keywords
Τυχαία Θέματα