Σαχινιδης: τα νεα ομολογα θα επιδιωχθει να διεπονται απο το ελληνικο δικαιο

21:54 2/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Στο 71% ανέρχεται το ποσοστό του ελληνικού δημόσιου χρέους που διέπεται από το ελληνικό δίκαιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών... Φ. Σαχινίδης.
Απαντώντας σε σχετική επερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη, ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές γίνεται προσπάθεια ώστε τα νέα
ομόλογα που θα εκδοθούν για την εφαρμογή του PSI, να διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και όχι από το αγγλικό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τίτλοι που θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα» συνολικού ύψους 200 δισ. ευρώ, έχουν εκδοθεί κάτω από έξι διαφορετικά νομοθετικά πλαίσια (ελληνικό, αγγλικό, γαλλικό, ιαπωνικό, ελβετικό, ιταλικό), τέσσερα νομίσματα (ευρώ, γεν, ελβετικό φράγκο, δολάριο ΗΠΑ) και με γεωγραφική κατανομή σε περισσότερες από 20 χώρες, λαμβάνοντς υπόψιν τους πιστωτές με χαρτοφυλάκιο 100 εκατ. ευρώ και άνω.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης η επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, αφού η ανταλλαγή τίτλων της Αργεντινής το 2001 ήταν συνολικής αξίας 82 δισ. δολαρίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα