Σαχινιδης: "η ελλαδα ισως χρειαστει περισσοτερα κεφαλαια αν δεν πετυχει το psi"

15:09 12/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια από τους Ευρωπαίους εταίρους της εάν δεν είναι επαρκής η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, είπε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Ο κ. Σαχινίδης έκανε αυτή τη δήλωση, ερμηνεύοντας τα όσα φέρεται να υποστηρίζει η...
επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα
θα χρειασθεί επιπλέον βοήθεια από τα 130 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, αυτές οι δηλώσεις ενδεχομένως σχετίζονται με τις συζητήσεις για το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών στο PSI.

«Αν το ποσοστό συμμετοχής δεν είναι για παράδειγμα 100%, ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει μια περαιτέρω στήριξη από την πλευρά των εταίρων, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό», είπε ο κ. Σαχινίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Τραπεζικές πηγές είπαν την Τετάρτη ότι το ποσοστό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο PSI διαμορφώνεται κάτω από το 75%, κάτι που σημαίνει ότι η μείωση του ελληνικού χρέους θα είναι πολύ μικρότερη του αναμενόμενου.

Από τα 206 δισ. ευρώ ελληνικό χρέος που κατέχουν ιδιώτες, ο στόχος είναι να μειωθεί κατά 50%. Αν το ποσοστό συμμετοχής είναι για παράδειγμα 75% (αν και υπάρχουν αναφορές για 55%-60%), τότε λείπουν περίπου 30 δισ. ευρώ που πρέπει να καλυφθούν από τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ ή από τους ιδιώτες με μεγαλύτερο «κούρεμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα