''ρωγμεσ'' στο πασοκ για τη συμφωνια με την τροικα...

20:36 20/3/2014 - Πηγή: Fimotro
...''ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ''...
Στον αέρα βρίσκονται οι αλλαγές για το γάλα, αλλά και η συνολικότερη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα, ...
καθώς αυξάνονται οι αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Κασσής δηλώνει: «Ακόμα και αν οι αλλαγές για το γάλα έρθουν σε ένα άρθρο μαζί με τη συνολική συμφωνία, εγώ δεν θα
την ψηφίσω. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι βουλευτές δεν εκβιάζονται».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Κασσής είχε εκφράσει τις διαφωνίες του, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι θα πράξει σε περίπτωση που η ρύθμιση για το γάλα θα έρθει σε ένα άρθρο:

«Δεν θεωρώ ότι η τιμή του γάλακτος στον καταναλωτή, έχει να κάνει με την αύξηση των ημερών κατανάλωσης. Άλλες είναι οι συνθήκες και άλλες οι προτεραιότητες που πρέπει να δει το αρμόδιο υπουργείο για να διαμορφώσει άλλες τιμές στον καταναλωτή. Δεν την ψηφίζω τη ρύθμιση. Γιατί να την ψηφίσω;» δήλωσε.

Μωραΐτης: Εικονική η διαπραγμάτευση με την Τρόικα
Απόφαση αντίστοιχη με αυτή του κ. Κασσή φαίνεται πως έχουν λάβει κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, προαναγγέλοντας ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη για το φρέσκο γάλα και κατηγορώντας την κυβέρνηση για «εικονική» διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Ο κ. Μωραΐτης καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει «στο μέγα πολιτικό και κοινοβουλευτικό ολίσθημα να φέρει ξανά νομοσχέδιο σε ένα άρθρο, εκβιάζοντας τους βουλευτές», ενώ μιλά για «αμετανόητα» κυβερνητικά στελέχη που «επιχειρούν να εξυπηρετήσουν για μια ακόμη φορά νεοφιλελεύθερες εμμονές αλλά και γιγαντώδεις διευθετήσεις συμφερόντων στην αγορά».

Τέλος, ο κ. Μωραΐτης ο οποίος είναι ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης και με την τοποθέτησή του επιχειρεί να εκφράσει το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, χαρακτηρίζει «ψευδή» τα επιχειρήματα περι μείωσης τιμών του γάλακτος και «εξαπάτηση των καταναλωτών» την άποψη ότι μπορεί να υπάρξει φρέσκο γάλα με διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των πέντε ημερών.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα