Αποκαλυψη για το χαμενο boeing...

20:36 20/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Την ώρα που τα σενάρια πληθαίνουν και η αγωνία κορυφώνεται σχετικά με το εξαφανισμένο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που χάθηκε...
από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, μία καταγγελία προκαλεί ακόμα πιο αρνητική εντύπωση για τον χειρισμό της υπόθεσης από τις μαλαισιανές αρχές.
Όπως ισχυρίστηκε εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας Inmarsat στο βρετανικό δίκτυο BBC είχαν δοθεί πληροφορίες που είχε καταγράψει δορυφόρος της, σχετικά με το εξαφανισμένο αεροσκάφος στις μαλαισιανές
αρχές από τη 12η Μαρτίου.
Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι τοπικές αρχές αγνόησαν τα δεδομένα που παρασχέθηκαν από την εταιρία, τα οποία έδειχναν ότι το Boeing 777 πέταξε για ακόμα επτά ώρες αφού εξαφανίστηκε από το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.
Μάλιστα, τόνισε, ότι η Inmarsat γνώριζε από την 11η Μαρτίου ότι το αεροπλάνο υπήρχε περίπτωση να πετάει πάνω από τον νότιο Ινδικό Ωκεανό ή την κεντρική Μαλαισία και όχι πάνω από το Στενό της Μάλακκα ή τη θάλασσα της Νοτίου Κίνας.
Παρά τις πληροφορίες που είχαν αποσταλεί στις αρχές της Μαλαισίας, μόνο την 15η Μαρτίου ο πρωθυπουργός της χώρας, Νατζίμπ Ραζάκ, δήλωσε πως έπρεπε να ερευνηθούν «οι βόρειοι και νότιοι διάδρομοι».
Στο μεταξύ, δύο εκπρόσωποι της εταιρείας βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ ενισχύοντας τις έρευνες, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Inmarsat «δράσαμε άμεσα μόλις ενημερωθήκαμε για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 και δώσαμε προτεραιότητα στην παροχή δεδομένων και βοήθειας στους συμμετέχοντες των ερευνών».
Όλα αυτά την ώρα που οι Μαλαισιανοί αξιωματούχοι δέχονται έντονη κριτική για την ελλιπή ενημέρωση, γεγονός που προκάλεσε ένταση ανάμεσα στους συγγενείς των αγνοούμενων, οι οποίοι απαιτούν σοβαρή και έγκυρη πληροφόρηση για την τύχη των αγαπημένων τους.
Έπειτα από την καταγγελία αυτή, πάντως, αναμένεται να ασκηθεί πίεση στις τοπικές αρχές ώστε να ενεργήσουν όσο πιο άμεσα μπορούν για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα