ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: "Η ΤΡΟΙΚΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"

22:15 19/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, έδωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στην Βουλή, κάνοντας γνωστό ότι η τρόικα «δεν έθεσε ποτέ θέμα απολύσεων μόνιμου ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων στο Δημόσιο». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «οι τυφλές μετατάξεις
δεν θα συνεχισθούν», ανακοινώνοντας μάλιστα την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης -μέσω του νομοσχεδίου που αναμένεται για τις αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο του...Δημοσίου- που θα προβλέπει ότι όποιος δημόσιος υπάλληλος του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχει υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα, δεν θα μετατάσσεται στην περίπτωση καταργήσεων ή συγχωνεύσεων φορέων που τελούν υπό καθεστώς αναδιάρθρωσης.
Μάλιστα, σημείωσε ότι οι μετατάξεις ισοδυναμούν με προσλήψεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να κρίνονται μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία η οποία, όπως είπε, συνιστά το απαραίτητο εκείνο «φίλτρο» από το οποίο θα προκύπτει «ποιος είναι και ποιος δεν είναι άξιος».«Η αξιολόγηση είναι για εμάς αυτοσκοπός» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, ενώ (προ)κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να πει καθαρά» αν θα πρέπει να μετατάσσονται κάποιοι που δεν είναι άξιοι.Απαντώντας, εξάλλου, στις αιχμές του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για διγλωσσία της κυβέρνησης ως προς το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν λέει κάτι διαφορετικό από ό,τι είχε ο ίδιος ανακοινώσει για μείωση με αποχωρήσεις και εθελούσιες εξόδους.Ο κ. Τσίπρας είχε πει σχετικά ότι «ο ελληνικός λαός έχει μπερδευτεί ακούγοντας τον κ. Ραγκούση να λέει στη Βουλή ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα τον κ. Παπακωνσταντίνου από το συνέδριο στο Λαγονήσι να λέει ότι θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα».Μάλιστα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος προανήγγειλε από το βήμα του Economist 150.000 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και εθελούσιες εξόδους: «Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να ομιλεί για 150.000 απολύσεις στην πραγματικότητα και ταυτόχρονα να λέει ότι την επόμενη χρονική περίοδο θα έχουμε μηδενική κρατική συμμετοχή, υπέστην σοκ», είπε, επισημαίνοντας ότι «εδώ θα έχουμε τη μοναδική πρωτοτυπία να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με Δημόσιο με μηδενική περιουσία αν εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα».Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε στον κ. Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για απολύσεις. «Ας ελπίσουμε ότι εσείς ερμηνεύετε σωστά τον Πρωθυπουργό. Άρα αυτός που δεν τον ερμηνεύει σωστά και είναι εκτός ''γραμμής'' είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στο ίδιο συνέδριο μίλησε για απολύσεις», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα