Ο «θείος Σκρουτζ» πάει… Κολωνάκι

22:10 19/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο μεγάλος «χρηματοδότης» της Λιμνούπολης ανάμεσα στους Σκουφά και Τσακάλωφ.


Η αναγνώριση άργησε, αλλά ήρθε. Ο μεγάλος «χρηματοδότης» της Λιμνούπολης Σκρουτζ ΜακΝτακ τοποθετήθηκε δίπλα στους «χρηματοδότες» της ελληνικής επανάστασης Τσακάλωφ και Σκουφά. Η τοποθέτηση της προτομής έλαβε χώρα την Τρίτη, ώρα 11.00, στην πλατεία Κολωνακίου. Η τελετή διήρκεσε πέντε λεπτά μετά από παρέμβαση των Αρχών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον εικαστικό Gregos Theopsy: «Ο συμβολισμός είναι έκδηλος. Ο θείος Σκρουτζ
είναι κι αυτός ένας χρηματοδότης. Ένας μυθοπλαστικός χαρακτήρας, ένα καρτούν. Το βρήκα ενδιαφέρον να υπάρχει δίπλα σε ιστορικές προσωπικότητες. Συχνάζω στο Κολωνάκι και δε γινόταν να μην προσέξω ότι κάτι λείπει ανάμεσα στους δύο Φιλικούς. Αυτή η κενή βάση με τον όρκο της Φιλικής Εταιρείας αισθητικά δεν κολλάει. Με το που μπήκε ο Σκρουτζ ο χώρος γέμισε».



Ο Theopsy δηλώνει ότι η γέφυρα μεταξύ πολιτικής και Τέχνης είναι η νέα του «παιδική χαρά». «Όπως ο Ντόναλντ δε μπορεί να ορθοποδήσει οικονομικά χωρίς το θείο του, έτσι κι εμείς σήμερα δεν έχουμε καταφέρει πολλά χωρίς τους σύγχρονους Σκρουτζ. Και από την άλλη, συνεχώς επιδιώκουμε να απελευθερωθούμε απ’ αυτούς. Πιστεύω ότι είναι καιρός να ξεφύγουμε από την όλη σοβαροφάνεια που μας χαρακτηρίζει. Δεν είναι κακό να παίρνεις μια απόσταση από τα πράγματα και να κάνεις τον άλλο να δει με χιούμορ την ιστορία, την καθημερινότητα».

Εκτός από τη μαρμάρινη προτομή κυκλοφορούν στους τοίχους της πόλης 500 αφίσες του πολυεκατομμυριούχου από τη Λιμνούπολη. Η προτομή θα επιστρέψει και πάλι ξαφνικά στην ίδια βάση. Άγνωστο πότε και τι ώρα.

Ψάξε τον Σκρουτζ στο Κολωνάκι…
Keywords
Τυχαία Θέματα