Πτωχευση κηρυξε η επενδυτικη εταιρεια του στρος καν...

09:24 6/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Πτώχευση κήρυξε την Τετάρτη η LSK Partnres, η πρώτη επενδυτική εταιρεία του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά τον τραγικό θάνατο του συνεργάτη του πρώην επικεφαλής ...
του ΔΝΤ, Τιερί Λεν, που έπεσε από κτίριο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Ο Στρος Καν
είχε αποκτήσει μερίδιο 15% στην LSK την περασμένη χρονιά και τοποθετήθηκε στην θέση του προέδρου. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τις οικονομικές γνώσεις και τις πολιτικές γνωριμίες του Στρος Καν για να ξεκινήσει ένα hedge fund 2 δισ. δολαρίων.

Ο πρώην διοικητής του ΔΝΤ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της LSK. Το Bloomberg, επικαλούμενο email της εταιρείας, μετέδωσε ότι ο Στρος Καν έφυγε από την εταιρεία στις 20 Οκτωβρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του συνεργάτη του.
Γιατί αυτοκτόνησε ο συνέταιρος του Strauss-KahnΈνα χρηματιστηριακό σκάνδαλο φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την είδηση της αυτοκτονίας του συνεταίρου του Dominique Strauss-Kahn, Thierry Leyne, ο οποίος πήδηξε από τον 23ο όροφο ουρανοξύστη στο Τελ Αβίβ στις 23 Οκτωβρίου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Wall Street Journal, ο Γαλλο-ισραηλινός χρηματιστής βρισκόταν σε διαμάχη με Ελβετό διαχειριστή κεφαλαίων ο οποίος κατηγορούσε την εταιρεία του Leyne ότι προχώρησε σε μη εγκεκριμένες συναλλαγές με τα χρήματά του.

Ο Leyne ήταν ο συνέταιρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn και διευθύνων σύμβουλος της Leyne Strauss-Kahn & Partners.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα