ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

23:36 3/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων δίχως να υπάρξουν «θερμά επεισόδια» μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράσινοι βουλευτές κρατούν τα «πυρά» τους ...
για αύριο και την Πέμπτη όταν και θα τεθούν προς ψήφιση συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου. Αν μπορεί κάτι να ξεχωρίσει από την σημερινή συνεδρίαση είναι η τοποθέτηση του κ. Κώστα Γείτονα ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε από τον κ. Παπακωνσταντίνου να διασφαλίσει
ότι οι εγγυήσεις ύψους 30 δισ. Προς τις τράπεζες θα περάσουν στην αγορά καθώς και ότι θα προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μιας και ως σήμερα «δεν έχουμε δει τίποτε».
Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έχει ήδη επιτευχθεί μεγάλη μείωση του ελλείμματος και επιτέθηκε στην ΝΔ λέγοντας: «Αυτοί που άφησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση έρχονται και κάνουν μαθήματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Είναι απίθανη η ιστορία μηδενισμού του ελλείμματος όπως είπε η ΝΔ στο Ζάππειο 1». Επιπροσθέτως ο υπουργός υποστήριξε ότι η χώρα διασώθηκε από την χρεοκοπία λόγω του μνημονίου. Αναλυτικά «Από 3/5 /2010 η χώρα έχει καταφέρει άθλους αυτό φαίνεται στους δείκτες έχουμε ξεπεράσει τα δύσκολα; Όχι, η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και αυξανόμενη ανεργία ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι να συνεχίσει η προσπάθεια».
Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «Οι Κασσάνδρες για άλλη μία φορά δεν θα επαληθευτούν όπως δεν επαληθεύτηκαν το 2010, δεν θα επαληθευτούν και τώρα που λένε διάφορα για το χρέος γιατί κάνουμε την δουλειά μας μαζί με τους Ελληνες πολίτες» ενώ σημείωσε ότι τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις θα πάνε για την αντιμετώπιση του χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα