Ψαχνουν σε αλλο σημειο επειδη διαπιστωσαν οτι το boeing πετουσε πιο γρηγορα!

11:55 28/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Η ζώνη έρευνας για τον εντοπισμό του χαμένου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών αναθεωρείται εξαιτίας νέων στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα και καταδεικνύουν ότι το Μπόινγκ είχε...
αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη που πίστευαν μέχρι σήμερα οι ερευνητές.

Η νέα ζώνη οριοθετείται σε απόσταση 1.100 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της προηγούμενης και σε μια στιγμή που οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται και αναμένεται να διευκολύνουν τις δυνάμεις έρευνας και διάσωσης στο έργο τους.

Οι αυστραλιανές
αρχές ανακοίνωσαν ότι η αλλαγή του χώρου έρευνας έγινε ύστερα από νέες αναλύσεις των δεδομένων που επεξεργάζεται η διεθνής ερευνητική ομάδα στη Μαλαισία.

«Αυτό είναι ένα νέο αξιόπιστο στοιχείο που θα βοηθήσει περαιτέρω τις έρευνες» δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ.

Περαιτέρω αναλύσεις των στοιχείων από τα ραντάρ, για την πτήση του αεροσκάφους ανάμεσα στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και των στενών της Μάλακα, καταδεικνύουν ότι πριν χαθεί η επικοινωνία το Μπόινγκ κινούνταν με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί.

Η αυξημένη ταχύτητα, λένε οι ερευνητές, συνεπάγεται περισσότερη κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς μικρότερη διανυθείσα απόσταση.

Η νέα περιοχή έρευνας εκτείνεται σε 319.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε απόσταση 1.850 χιλιομέτρων δυτικά του Περθ.

Η προηγούμενη περιοχή έρευνας βρισκόταν νοτιοδυτικότερα και απείχε 2.500 χιλιόμετρα από το Περθ.
Keywords
Τυχαία Θέματα