Προβληματα και καθυστερήσεις απομακρυνουν τη λειτουργια της (ερτ) δτ-νεριτ(;) πρωτο «λαμογιο» ο ρενοσ!!!

13:46 25/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Γάζα» κινδυνεύει να γίνει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μεγάλη η χάρη της που γιορτάζει αύριο! Ας τους φωτίσει η Αγία, ώστε να αποφευχθεί η σύρραξη! Υποψήφιοι ΝΕΡΙΤες και...
«ενοικιαζόμενοι σκλάβοι» από το Υπουργείο Οικονομικών μέσω της ανύπαρκτης ΔΤ, ρίχνουν λάδι στη φωτιά, μετά τις «κάλπικες» προσλήψεις που κινδυνεύει να γίνει κηροζίνη, με άγνωστες συνέπειες από την ανάφλεξη.

Με αλλεπάλληλες
συσκέψεις οι ενοικιαζόμενοι σκλάβοι, δημοσιογράφοι και μη, τώρα κατάλαβαν ότι μένουν εκτός μορφώματος και οργανώνονται για να αντιδράσουν δυναμικά.

Συγκεκριμένα:

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 14 μήνες, από το «μαύρο» για να καταλάβουν οι «σκλάβοι», ότι το 70-80% που έβαλαν πλάτη για να λειτουργήσει το «μόρφωμα» θα απομακρυνθούν. Πέρα από τις ανακοινώσεις και συσκέψεις που κάνουν με συντονιστικές επιτροπές για να βρουν τρόπους αντίδρασης, καλούν την ηγεσία του φορέα και την κυβέρνηση, να μην απομακρυνθεί κανένας εργαζόμενος από όσους «εργάζονται» στο μόρφωμα του Υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό βέβαια με βάσει τον Ν4173/2013 και τις αποφάσεις του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ για 615 άτομα προσωπικό είναι αδύνατον. Οι πληροφορίες που έχουμε από τους διμηνίτες, είναι ότι θα τηρήσουν σκληρή στάση και θα αντιδράσουν δυναμικά, ακόμα και αν χρειαστεί να κατεβάσουν διακόπτες, αφού αυτή τη στιγμή έχουν το πάνω χέρι!!! Τα προβλήματα όμως που προκύπτουν καθημερινά και καλείται να λύσει η διοίκηση και η «διαχειρίστρια» δεν έχουν τελειωμό.

Η κα Γουγά σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ υπέγραψε τις τελευταίες 60 ανανεώσεις διμηνιτών, διαφόρων ειδικοτήτων, που κλείνουν χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι αποφάσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν επιτρέπουν περαιτέρω ανανέωση. Άρα πρέπει να απολυθούν μετά το δίμηνο. Μέσα σε αυτά είναι και πρόσωπα, που έχουν προσληφθεί για την ΝΕΡΙΤ και πρέπει να περάσουν στο νέο φορέα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούν από τη ΔΤ και το ΥΠΟΙΚ. Αυτό αφορά και αυτούς που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ (σημειωτέων, ότι στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στη ΝΕΡΙΤ) η από επιτροπές του φορέα και εργάζονται στο ραδιομέγαρο.

Υπάρχουν πρόσωπα τα οποία έχουν επιλεγεί και από τις δυο διαδικασίες, και θα κληθούν εντός μηνός να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά για να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Όλα αυτά και κάτω από ομαλές συνθήκες, δεν προβλέπεται να τελειώσουν τέλη Σεπτέμβρη με Οκτώβρη.

Στο τέλος Αυγούστου όμως συμπληρώνουν έναν χρόνο οι διμηνίτες που προσελήφθηκαν από την έναρξη του «μορφώματος» και πρέπει να αποχωρήσουν. Αυτοί είναι περίπου 500. Εάν αποχωρήσουν ομαδικά, σημαίνει ότι ο υποτιθέμενος δημόσιος «ραδιοτηλεοπτικός φορέας» κατεβάζει ρολά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση για να μην πέσει στο «λάκο» που η ίδια έσκαψε, προσανατολίζεται να δώσει παράταση μέχρι τέλος του χρόνου με ΚΥΑ των αρμοδίων υπουργών. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Για όσους πάλι αποφασίσουν να υπογράψουν με τη ΝΕΡΙΤ, και συνεχίσουν να εργάζονται, υπάρχει ένα μείζων οικονομικό πρόβλημα. Οι αποζημιώσεις που θα πάρουν είναι μέχρι 15.000 ευρώ. Όσοι δεν θελήσουν συνεργασία και αποποιηθούν την προσληψή τους, μπορεί να φθάσει και τα 60.000 ευρώ, με μέσο όρο τα 45.000. Υπάρχουν άτομα, που προσλαμβάνονται στο νέο φορέα και έχουν πάρει αποζημιώσεις μέχρι τώρα που υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ. Και με αυτά που θα πάρουν από την εκκαθάριση τον επόμενο μήνα, θα πλησιάσουν τις 40-50 χιλιάδες ευρώ. Πράγμα που σημαίνει, ότι πρέπει να επιστέψουν τα υπόλοιπα, πέρα από τα 15 χιλιάρικα η θα τους γίνει παρακράτηση.

Σε μια αλλαγή όμως του πολιτικού σκηνικού, με μια άλλη κυβέρνηση, κανένας δεν τους εξασφαλίζει την παραμονή τους στο «μόρφωμα». Αυτοί λοιπόν είναι σε δίλλημα. Να μείνουν; Η να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν; Γενικά η κατάσταση στο ραδιομέγαρο είναι αποπνικτική και επικρατεί χάος. Κανένας δεν γνωρίζει τι ξημερώνει η επόμενη μέρα.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι σε συνάντηση που είχε η διαχειρίστρια κα Γουγά στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία της γενικής διευθύντριας κας Παγώνη, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το «μόρφωμα», αποφασίστηκε και υπεγράφη απόφαση να δοθούν όλα τα χρήματα που αφορούν πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων της «Πρώην ΕΡΤ» μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδος, και μέχρι τέλος Αυγούστου να δοθούν όλες οι αποζημιώσεις όλων των εργαζομένων με εκκαθάριση βάση του ενιαίου μισθολογίου. Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων, θα κυμανθεί όπως προαναφέραμε από 15 μέχρι 60 χιλιάδες.

Εντωμεταξύ άγρια επίθεση εξαπέλυσαν οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της ERTopen, και η ομοσπονδία, εναντίον του Ρένου Χαραλαμπίδη, αποκαλώντας τον «λαμόγιο» και «πεινασμένο σκύλο» για τα όσα είπε εναντίον των αγωνιστών για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο ηθοποιός και πολιτευτής την ΝΔ, σε συνέντευξη του, κατηγόρησε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ότι εκείνοι έριξαν το «μαύρο» στις 11 Ιουνίου του 2013. Και μάλιστα τους αποκάλεσε «καταληψίες».

Τέτοιους «εγκεφάλους» που τους ψαρεύει η ΝΔ; Με τέτοια «λαμόγια» πώς να πάει μπροστά ο τόπος. Μετά την αποτυχία του, πήρε τηλεπαιχνίδι στο «μόρφωμα» για να «κονομήσει», πώς να μην στηρίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που ρουφά το αίμα του Ελληνικού λαού και κάθετε προσοχή μπροστά στο «βρακί» της Μέργκελ;
Και η ειρωνεία:

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο, κάποιοι συνεχίζουν να εκθέτουν και την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Αφού διέλυσαν τις ορχήστρες της ΕΡΤ, έκαναν μία 70μελή ορχήστρα «μούφα» με εργολαβικό αντάλλαγμα, που οργάνωσε ο Καλαματιανός φίλος του Α. Σαμαρά Ν. Ξανθούλης που διορίστηκε σύμβουλος στη ΝΕΡΙΤ, για να δείξει στον πρόεδρο, ότι ο φορέας πετάει στα «σύννεφα!», με μια συναυλία στην Πνύκα! Σιγά ρε λεβέντες μην πιάσει καμιά βροχή και τα όργανα «πετσικάρουν» και σταματήσουν να πέζουν!!!

Εντύπωση προκάλεσε ο σύντομος χαιρετισμός του Πρόεδρου Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη που θεωρείται μετρημένος και σοβαρός, άνθρωπος, αναφερόμενος στον ιδιαίτερο συμβολισμό της ημέρας και του τόπου διεξαγωγής της συναυλίας, τονίζοντας ότι η δημοκρατία συνδέεται άρρηκτα με τις πολιτισμικές και πνευματικές της παραμέτρους.

Ο άνθρωπος έχει περισσότερο μυαλό μιλώντας μπροστά στον Α. Σαμαρά. Μόνο πρέπει να του εξηγήσει κάποια στιγμή, ότι ούτε άνθρωποι με μυαλό «κόκορα» δεν θα έπαιρναν μια τέτοια απόφαση να κλείσουν την ΕΡΤ!
Keywords
Τυχαία Θέματα