''πρωτα αξιολογηση στα δημοτικα ραδιοφωνα''...

14:25 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης όλων των δομών των δήμων αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τα δημοσιεύματα...
για μαζικές απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα, ενώ επανέλαβε πως είναι κατά των οριζόντιων περικοπών.
«Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση σε όλες τις δομές και το προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης», αναφέρει ο κ. Μιχελάκης σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ.
Ειδικά για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς τονίζει ότι «οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης που θα κάνουν».
«Επαναλαμβάνω ότι είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους ΟΤΑ», συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών.
Δημοσιεύματα εμφανίζουν την κυβέρνηση να προτίθεται να προβεί σε εξυγίανση των δημοτικών ραδιοφώνων εν λειτουργία, με σχέδιο που περιλαμβάνει 700 απολύσεις εντός του 2013.
Κατηγορηματικά αντίθετος ο Γ. Καμίνης
Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων στον Αθήνα 9,84 εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Δίνοντας συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, ο κ. Καμίνης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση «θα προσκρούσει στην κατηγορηματική άρνηση μας».
Όπως είπε, «αυτό που συνέβη με τη Δημοτική Αστυνομία και με τους σχολικούς φύλακες δεν μπορεί να συνεχιστεί με τα δημοτικά ραδιόφωνα. Ειδικά στην Αθήνα, ο 9.84, που είναι και το σημαντικότερο δημοτικό ραδιόφωνο πανελλαδικά, έχει κάνει από μόνος του μία τρομερή εξυγίανση».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, κόστιζε 13 εκατομμύρια ετησίως, επί προκατόχου του στο δήμο, και τώρα το κόστος του σταθμού έχει κατέβει κάτω από τα 5 εκατομμύρια.
«Δεν ξέρω ένα τέτοιο κενό ποιος θα μπορέσει να το αναπληρώσει. Προφανώς κανείς. Αυτού του τύπου οι οριζόντιες πλέον παρεμβάσεις στους δήμους τελείωσαν. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε αυτό», κατέληξε ο κ. Καμίνης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα