Kρισιμη γενικη συνελευση στην τραπεζα κυπρου...

13:55 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Σταθμό για την Τράπεζα Κύπρου αποτελεί η σημερινή ημέρα, καθώς πραγματοποιείται το απόγευμα η πρώτη γενική συνέλευση μετά την απορρόφηση της Λαϊκής Τράπεζας, κατά την οποία θα εκλεγούν τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου...

Η Λαϊκή θα έχει πάντως ρόλο στις
διεργασίες της συνέλευσης, καθώς ο εκπρόσωπος των πιστωτών της, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, θα έχει πληρεξούσιο που αντιστοιχεί με το 18,1% των μετοχών.
Οι υποψήφιοι είναι 49, από τους οποίους οι 12 προέρχονται από το υφιστάμενο μεταβατικό δ.σ. Οι μέτοχοι θα μπορούν να ψηφίσουν όλους τους υποψηφίους, είτε με θετική είτε με αρνητική ψήφο. Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα μέλη του νέου δ.σ. θα συγκροτηθούν σε σώμα.
Η εκλογή των διοικητικών συμβούλων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας ως προς την ικανοποίηση των κριτηρίων καταλληλότητας που προνοούνται στις σχετικές Οδηγίες, αναφορικά με τη σύνθεση διοικητικών συμβουλίων.
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια, στις 16.00 και θα ασχοληθεί επίσης με τον καθορισμό της αμοιβής των μελών του δ.σ.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα