Προσπαθεια απο το μαξιμου για αντιστροφη του κλιματος...

Προσέχει για να έχει η κυβέρνηση εν όψει και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τριμερούς από τις 13 Ιανουαρίου...
Στο Μαξίμου προγραμματίζουν ήδη σειρά πρωτοβουλιών αφενός για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος των τελευταίων ημερών αφετέρου για να προλάβουν τυχόν νέα «ατυχήματα» τύπου Βύρωνα Πολύδωρα αφού με βάση τις εκτιμήσεις στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού υπάρχουν τουλάχιστον εννέα βουλευτές που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ.
Σαμαράς τις περισσότερες ημέρες των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς θα παραμένει στο Μαξίμου και θα έχει συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες.
Στόχος είναι η καλύτερη επικοινωνία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα με δεδομένο το έλλειμμα επικοινωνίας που έχει επισημάνει επανειλημμένως ο Πρωθυπουργός μεταξύ των βουλευτών και των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης ιδίως εκείνων που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ενδεικτική του προβλήματος είναι και η χθεσινή κατάθεση, στην κυριολεξία την ύστατη ώρα, ερώτησης 41 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών με την οποία τον καλούν να μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο.
Παράλληλα η κυβέρνηση θα τρέξει και την πρωτοβουλία για τη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής της δύναμης με αποδέκτες σε πρώτη φάση τους ανεξάρτητους βουλευτές ενώ παραμένει ζητούμενο αν το Μαξίμου θα αναζητήσει και με ποιον τρόπο διαύλους επικοινωνίας με τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη.
Στα «όπλα» της κυβέρνησης προκειμένου να αναστρέψει το κλίμα είναι και η δέσμευση του Πρωθυπουργού το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος να μοιραστεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους.
Επιπροσθέτως η ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας θεωρείται από τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά κομβικής σημασίας αφού συν τοις άλλοις θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερης επικοινωνίας με τις πολιτικές ηγεσίες των εκπροσώπων τις τριμερούς.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας.
Τέλος σήμερα με άρθρο του στο antinews.gr ο Φαήλος Κρανιδιώτης χαρακτηρίζει «κατάπτυστο» το νόμο Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών ο οποίος, πάντα κατά τον κ. Κρανιδιώτη, βοήθησε κάποιους να την «σκαπουλάρουν».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα