Συμβουλες για τη σωστη χρηση συσκευων θερμανσησ-διαδωστε το για να μην καουμε ζωντανοι

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) με αφορμή τα τελευταία περιστατικά πυρκαγιών που προκλήθηκαν σε διαμερίσματα από τη χρήση εναλλακτικών συσκευών θέρμανσης κατά τα οποία καταγράφηκαν και απώλειες ζωών.
Η στροφή όλο και περισσότερων νοικοκυριών από τις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης στις εναλλακτικές, όπως ξυλόσομπες, τζάκια, φορητές υγρών καυσίμων, υγραερίων και φορητές ηλεκτρικές -κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης- έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστικη.
Τα
στοιχεια της ΕΑΠΣ δείχνουν πως τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί πολίτες εξαιτίας πυρκαγιών από χρήση συσκευών
Συγκεκριμένα:
Το 2007 σημειώθηκαν 13 θάνατοι, το 2008 16 θάνατοι, το 2009 4 θάνατοι, το 2010 9 θάνατοι και το 2011 9 θάνατοι. Μόνο το 2012 εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 4.823 φωτιές σε κατοικίες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 άτομα.
Σύμφωνα με την ΕΑΠΣ, ολες οι πηγές θερμότητας απαιτούν από τους χρήστες την γνώση των κανόνων και οδηγιών ασφαλείας για την αποφυγή ενάρξεων πυρκαγιών, για τον λόγο αυτο δίνει χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την ορθή χρήση των συσκευών θέρμανσης:
Keywords
Τυχαία Θέματα