ΠΡΟΣΕΧΩΣ...ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

23:55 12/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιoνομικού προγράμματος, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 16 Μαίου, μπαίνει η κυβέρνηση μετά τις σημερινές αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με 5 υπουργούς...

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου
είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, Οικονομίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη αλλά και την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.
Μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό η Λούκα Κατσέλη δεσμεύθηκε για περικοπές ύψους 7,5 δισ. ευρώ, που θα αποτελούν τη συμβολή του υπουργείου Εργασίας στον μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την τριετία 2012-2015.
Ειδικότερα, τα 3 δισ. θα προέλθουν από περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής σπατάλης, ενώ τα υπόλοιπα 4,5 δισ. προβλέπεται να προέλθουν από τον περιορισμό της ανασφάλιστης εργασίας, για την οποία έχει τεθεί ο στόχος να μειωθεί από το 26% στο 12%.
Παράλληλα, σήμερα συνεδρίασαν και οι 12 Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας του ΠΑΣΟΚ και τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μείωση μισθών και συντάξεων και σε οριζόντιες περικοπές.
Μεταξύ των στόχων του τριετούς προγράμματος 2012-2015 είναι η μείωση των δαπανών κατά 14 δισ. ευρώ και η αύξηση των εσόδων κατά 9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με τους υπουργούς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κυβέρνησης ενόψει της παρουσίασης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στρατηγικού σχεδιασμού. Έτσι στη 13.00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Εσωτερικών και Αποκέντρωσης, Γιάννη Ραγκούση, στις 14.00 με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και στις 15.00 με τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα