Απήγαγε Παλαιστίνιο και τον παρέδωσε στο Ισραήλ

Πράκτορες της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας απήγαγαν έναν Παλαιστίνιο μηχανικό ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ουκρανία και τον παρέδωσαν στο Ισραήλ, σύμφωνα με μια ανεξάρτητη ειδησεογραφική ιστοσελίδα η οποία επικαλείται έναν αυτόπτη μάρτυρα της απαγωγής.

Σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα που επικαλείται τη μαρτυρία του Άντρι Μακάρενκο, ο οποίος εργάζεται για το ουκρανικό παράρτημα του γερμανικού ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, τρεις άνδρες συμμετείχαν στη σύλληψη του
Παλαιστίνιου Ντιράρ Άμπου Σίσι, μέσα σε ένα νυχτερινό τρένο που έκανε το δρομολόγιο από το Χάρκοβο στο Κίεβο, στις 18 Φεβρουαρίου. Ο Μακάρενκο υποστηρίζει ότι τη νύχτα εκείνη συνταξίδευε με τον Σίσι.

Δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο του βαγονιού μπήκαν στην καμπίνα των δύο ανδρών. Ζήτησαν από τον 42χρονο Παλαιστίνιο να τους δείξει το διαβατήριό του και στη συνέχεια να τους ακολουθήσει. Ο μηχανοδηγός βρισκόταν κοντά στο σημείο της σύλληψης αλλά δεν παρενέβη.

Ο Σίσι "υπάκουσε χωρίς να φέρει αντίσταση. Φαινόταν αγχωμένος και κόντεψε να φύγει χωρίς τα παπούτσια του. Έλεγε μονάχα 'ναι' και 'όχι', αλλά δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική συνομιλία", πρόσθεσε ο Μακάρενκο.

Μόλις βγήκε ο Σίσι, ένας τρίτος άνδρας μπήκε στο βαγόνι, ρώτησε που βρίσκονταν τα πράγματα του Παλαιστίνιου και άρχισε να ψάχνει τα ρούχα του. Ο Μακάρενκο του ζήτησε τότε να δείξει τα χαρτιά του και εκείνος του παρουσίασε μια πλαστικοποιημένη ταυτότητα στην οποία αναγραφόταν ότι συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες (SBU) της Ουκρανίας.

Αργότερα ο Σίσι μεταφέρθηκε κρυφά στο Ισραήλ όπου κατηγορείται ως επικεφαλής ενός προγράμματος παραγωγής ρουκετών που προμήθευε με οπλισμό τη Χαμάς. Η ισραηλινή εισαγγελία υποστηρίζει μάλιστα ότι ο Παλαιστίνιος εκπαιδεύτηκε στην Ουκρανία.

Οι εκπρόσωποι των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και αυτός της SBU, έχουν κατ' επανάληψη διαψεύσει ότι άνδρες τους εμπλέκονται στην απαγωγή του Παλαιστίνιου. Η αντιπολίτευση πάντως υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα οι ουκρανικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν στενά με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα