Προσδοκιες της αγκυρας για προοδο στο κυπριακο με τη νεα ελληνικη κυβερνηση...

12:01 12/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Την προσδοκία να γίνουν θετικά βήματα στην Κύπρο μετά τον Απρίλιο ...
και τις λεγόμενες «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός για θέματα ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ λέγοντας ότι η αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει μια νέα ευκαιρία για λύση.

Σύμφωνα
με την ιστοσελίδα του τουρκοκυπριακού σταθμού "Μπαϊράκ", ο κ. Μποζκίρ, ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το Κυπριακό και εκτίμησε ότι κατά τη θητεία του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού μπορεί να γίνουν πιο εύκολα βήματα προς τη λύση, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετικό το ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ως Πρωθυπουργός συναντήθηκε για πρώτη φορά με εκπροσώπους τουρκοκυπριακών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Όσον αφορά το θέμα του φυσικού αερίου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι περιουσία όλου του νησιού και όχι μόνο της «νότιας Κύπρου», όπως ανέφερε, και ότι το «Μπαρμπαρός» βρίσκεται εκεί εκπροσωπώντας το δικαίωμα αυτό των Τουρκοκυπρίων. «Εγώ βλέπω» κατέληξε «ως πολύ πιθανό, εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά το αποδεχθεί αυτό, εμείς να αποσύρουμε το "Μπαρμπαρός" και με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιθανό να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα