Η ερτ παραμενει κλειστη παρα τις υποσχεσεις συριζα - φρεσκα «αγγουρια» και αδεια επαιτειασ!

11:55 12/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Επαναφορά λειτουργίας του συνόλου της ΕΡΤ με επαναπρόσληψη των αντισυνταγματικά και αδίκως απολυμένων και επεξεργασία από την πρώτη στιγμή νομοθετικά και λειτουργικά μιας...
πραγματικά δημόσιας, πλουραλιστικής πολυφωνικής ΕΡΤ».

Αυτές ήταν όλες οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδριο, κεντρική επιτροπή και όργανα του κόμματος. Φαίνεται όμως ότι, ο ισχυρός άνδρας στο Μαξίμου, κ. Παπάς(πάντα το Μαξίμου είχε έναν «ισχυρό» δίπλα
στον πρόεδρο αν΄αυτού)μαζί με τους στενούς του συνεργάτες χαμαιλέοντες και πολύχρωμα ψώνια, άλλα είχαν στο μυαλό τους. Όχι άμεσα άνοιγμα της ΕΡΤ μέχρι να τακτοποιήσουμε δικές μας υποθέσεις με τον δημόσιο φορέα.

Κύριε Παπά-«Θηραμένη δε και συν αυτώ», τι σας κάνει να μην ανοίξετε άμεσα την ΕΡΤ χωρίς κόστος, και όλα τα υπόλοιπα να τα κάνετε παράλληλα; Όλοι εσείς δεν φωνάζατε ότι η αναδιάρθρωση μπορούσε να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή, σε λειτουργία, και όχι να κλείσει; Τι σας εμποδίζει να κάνετε αυτό που υποσχεθήκατε με τη συμπαράσταση των απολυμένων σε μια συμβολική κίνηση με σημασία;

Πως μπορούν να σας εμπιστευθούν σε ανάλογους αγώνες, που αντί να τους τιμήσετε για τις θυσίες 20 μηνών, τους πετάτε μια «άδεια επαιτείας» στο περίμενε, που δεν σας ζήτησαν σαν τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο και θέλετε να σας πιστέψουν; Ίσως αυτή είναι η μοίρα των αγωνιστών, όπως και ο Νικηταράς, που ενώ δόξασε την Ελλάδα και βοήθησε στη λευτεριά της Πατρίδας, αντί να τον τιμήσει η πολιτεία, τον έσυραν στις φυλακές Παλαμήδι και Αίγινα(οι βαυαρογερνανοί, από τότε έχουμε προηγούμενα μαζί τους) αλλά δεν έχασε αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια!

Όταν αποφυλακίστηκε, ή υγεία του ήταν εξασθενημένη από τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Έπασχε από ζάχαρο χωρίς να το γνωρίζει, με αποτέλεσμα να χάσει σε μεγάλο βαθμό την όρασή του. Βίωσε την αχαριστία και την αγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας, η οποία του αρνήθηκε μια αξιοπρεπή σύνταξη ώστε να ζει αυτός και η οικογένειά του ευπρεπώς και, αντί αυτού, του χορηγήθηκε «άδεια επαιτείας» στον ναό της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά κάθε Παρασκευή.

Όταν αυτό έφτασε στα αυτιά πρέσβη Μεγάλης Δύναμης, αυτός απεστάλη από την κυβέρνηση του στο σημείο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.
Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.

-Τι κάνετε στρατηγέ μου; Ρώτησε ο ξένος.
-Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα, απάντησε ο ήρωας Νικηταράς.
-Μα εδώ την απολαμβάνετε, καθισμένος στο δρόμο; Ρώτησε ξανά ο ξένος.
-Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος, απάντησε ο Νικηταράς.

Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες. Ο σχεδόν τυφλός Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο: «Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!».
Στις 25 Σεπτεμβρίου του 1849, ο γενναίος και έντιμος αυτός ήρωας, πεθαίνει ξεχασμένος και πάμφτωχος αλλά με αξιοπρέπεια!

Κάπως έτσι θα ήθελα και εγώ να παρομοιάσω όλους τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ για τους αγώνες και τις θυσίες των 20 μηνών. Να είναι βέβαιοι ότι οι αγώνες τους δεν θα πάνε χαμένοι. Η γαλέρα που κωπηλατούν θα φτάσει σε ασφαλές λιμάνι. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Ρασοφόροι, λιβανιστήρια, χαμελαίοντες, ψώνια και λαμόγια πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Η ιστορία τα καταγράφει.

Γιατί όπως μου είπε και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που στις εκλογές του 2009, παίρνει 315.665 χιλιάδες ψήφους. Ποσοστό 4,60 και 13 βουλευτές, και το 2015 γίνεται κυβέρνηση με 149 βουλευτές, είναι πρωτοφανές στα Ελληνικά πολιτικά χρονικά.

Ο Τσίπρας, έγινε πρωθυπουργός ελέω μνημονίου. Τον στήριξε όλη η Ελλάδα. Εάν δεν υπήρχε το μνημόνιο, ούτε στην πιο τρελή φαντασία του δεν μπορούσε να φανταστεί την πρωθυπουργία. Ύστερα ένα κόμμα που αναλαμβάνει ξαφνικά την εξουσία δεν μπορεί να έχει ικανά στελέχη για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά του. Ο Νίκος Παπάς έκανε ένα μεγάλο λάθος με βάση τα όσα είχαν υποσχεθεί για την ΕΡΤ.

Άκουσε περιθωριακούς τύπους εκθέτοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό κρατώντας την ΕΡΤ κλειστή με αοριστολογίες, νομοσχέδια μηδενικής βάσης και βλακείες. Ο υπουργός επικρατείας έχει την ευκαιρία και τώρα ακόμη να αλλάξει το λογότυπο του μορφώματος σε ΕΡΤ, να ανοίξει την κεντρική είσοδο του Ρδιομεγάρου και να αλλάξουν δομές και πρόσωπα στην ενημέρωση για να φανεί η αλλαγή και νέος άνεμος δημιουργίας με την είσοδο των απολυμένων αγωνιστών.

Το 1981, την επόμενη μέρα όλα είχαν αλλάξει με το ΠΑΣΟΚ και φάνηκε η αλλαγή. Μάλλον το δούλεμα των αρμοδίων για την ΕΡΤ πάει σύννεφο στους αγωνιστές μέχρι να πάρουν θέσεις τα νέα εξώγαμα αιμομικτικά «γιουσουφάκια» που κυοφορούνται, μέχρι να ανοίξει, όταν και όποτε η «νέα» ΕΡΤ με νόμους και νομοσχέδια. Παιδιά νωρίς φορέσατε στολή «παραλλαγής». Αυτό ας το έχουν υπ΄όψην τους και οι εταίροι σας.

Η πρώτη άστοχη ενέργεια της νέας κυβέρνησης, δημιουργεί καχυποψία για τις προθέσεις και υποσχέσεις της για την αποκατάσταση απολυμένων-αδικημένων και εξαθλιωμένων Ελλήνων, μετά την άρνησή της να ανοίξει άμεσα την ΕΡΤ όπως είχε υποσχεθεί. Νέα μέρα, φρέσκα «αγγούρια» λένε χαρακτηριστικά ψηφοφόροι που στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά θα ήθελα να κάνω μία έγκληση σε φίλους και συναδέλφους Συριζαίους και ΑΝΕΛ, που σήμερα βρίσκονται εντός και εκτός βουλής και έχουν περάσει αρκετά χρόνια στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση(ΕΡΤ). Νάσος Αθανασίου, Τέρενς Κουίκ, Γιώργος Βαρεμένος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση, και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναλάβουν δράση και να πείσουν τους «άπιστους» για την αναγκαιότητα άμεσης λειτουργίας της ΕΡΤ και εισόδου των απολυμένων στο Ραδιομέγαρο και όχι να φρουρείτε από αστυνομικές δυνάμεις.

Νομοσχέδια, επιτροπές, επεξεργασία, εφημερίδα κυβερνήσεως, και όλα τα σχετικά, θα πάρουν πολύ χρόνο, και μέχρι τότε, το ηθικό των αγωνιστών θα βρίσκετε σε άλλη φάση. Το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού στην Ελλάδα, έχει αποκτήσει πανεπιστημιακή έδρα, και ο «Μάης» θα χορτάσει από τριφύλλι αν το επιτρέψουν ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες να ωριμάσει, πριν φυτρώσουν καλοκαιρινά «βλήτα»!

Κύριε Νίκο Παπά στη βράση «κολάι το σίδερο», όταν κρυώσει, γίνεται επικίνδυνο. Σεβαστείτε αυτούς που συνέβαλαν στο να κατέχετε και εσείς αυτή την υψηλή θέση. Μην τους αγνοείτε. Έχουν αξιοπρέπεια και φιλότιμο δεν είναι επαίτες! Το αυτονόητο ζητάνε. Να γυρίσουν στους χώρους που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν δια των «όπλων».

Με αναρτήσεις στο Twitter αγαπητέ κ. Παπά τύπου:
«Γελάω με αυτούς που ονειρεύονται κωλοτούμπες. Λίγη αναμονή»(αφορά βέβαια το Eurogroup). Δεν λύνονται τα θέματα. Έχουμε καταντήσει η αλήθεια να είναι ψέμα και το ψέμα αλήθεια!
Keywords
ΕΡΤ, συριζα, αδεια, αδεια, ζωή κωνσταντοπούλου, αναδιαρθρωση, ελλαδα, πειραιας, εκλογες, τσιπρας, μνημονιο, ΠΑΣΟΚ, νέα, βουλη, δραση, twitter, κινηση στους δρομους, τασσω καββαδια, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, νεος παπας, εκλογες 2015, ητανε μια φορα, ξανα, ζωή κωνσταντοπούλου, βουλευτες, νικηταρας, αχαριστια, εδρα, ζαχαρο, προγραμμα, ρωτησε, τα νεα, υγεια, ψεμα, αγωνες, αξιοπρεπεια, αυτια, γινει, γινεται, δημοσιο, εγινε, ευκαιρια, ειπε, ενεργεια, ενημερωση, ερχονται, εφημεριδα, ζωη, ιδεα, ιδιο, υπηρχαν, ηθικο, ηχο, καχυποψια, κυβερνηση, κινηση, κομμα, λαθος, λευτερια, λειτουργια, μαξιμου, μοιρα, μυαλο, νικο, παντα, οικογενεια, οραση, παιδια, πολιτεια, συνταξη, τυφλος, ισχυρος, υψηλη, φαντασια, φευγοντας, χερι, χρονος, χρονικα, ψωνια, ελληνικα, φυλακες, ηρωας, ξενος, οργανα, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα