Προχωρα με την παραπομπη πελεγρινη το υπουργειο παιδειας...

20:25 4/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, παρέπεμψε...
ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Θεοδόση Πελεγρίνη, παρά το ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου τάχθηκε κατά της παραπομπής του, δηλώνοντας πάντως αναρμόδια εκ του νόμου να λάβει σχετική απόφαση.
Ο Υπουργός Παιδείας απέστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου
των Μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Σωτήρη Ρίζο, την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Ο Πρόεδρος του ΣτΕ θα ορίσει άμεσα τον εισηγητή, ο οποίος θα κάνει πρόταση για την παραπομπή ή όχι του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβουλίου.
Εάν κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Πρύτανη, τότε θα παραπεμφθεί οριστικά στο Πειθαρχικό Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ.
Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Πελεγρίνη, τότε ο υπουργός Παιδείας έχει τη δυνατότητα να τον θέσει σε προσωρινή αργία.
Εισηγητής ο οποίος θα οριστεί από τον κ. Ρίζο θα είναι ένας δικαστής από τον Άρειο Πάγο ή το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σε περίπτωση που εισηγητής οριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε από τον Άρειο Πάγο θα συμμετέχει ο αρχαιότερος αρεοπαγίτης. Εάν εισηγητής οριστεί από τον Άρειο Πάγο, τότε από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα συμμετέχει ο αρχαιότερος από τους συμβούλους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα