Ελευθεροι οι κατηγορουμενοι για το κυκλωμα εκβιασης...

18:22 4/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή οι πέντε κατηγορούμενοι -δύο δικηγόροι, ένας αστυνομικός, ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ και ένας ιδιώτης- που φέρονται να εμπλέκονται...
σε κύκλωμα το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, επιχείρησε να εκβιάσει επιχειρηματία.
Στους τέσσερις κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα καθώς και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 100 μέχρι 200 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του
επιβληθούν όροι.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ζήτησαν 400.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου προκειμένου να «παγώσει» ο έλεγχος που έκανε στο κατάστημά της το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς είχαν εντοπιστεί αδήλωτα κοσμήματα 16 κιλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς αρνήθηκαν ότι επιχείρησαν να εκβιάσουν την επιχειρηματία ζητώντας της χρήματα για να «παγώσει» ο έλεγχος.
Φέρονται να υποστήριξαν ότι η καταγγέλλουσα προσπάθησε να τους παγιδεύσει προκειμένου να τύχει της 10ετούς φορολογικής ασυλίας που προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση αποκάλυψης περιστατικών διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα