''πρεπει να βρεθει λυση τις επομενες μερεσ''...

21:42 3/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, ...
κάτι που θα βοηθήσει την οικονομία και την αγορά.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπάρχει ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια αποδεκτή λύση μέσα στις επόμενες μέρες, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο πεντάμηνο υπάρχει μεγάλη ασφυξία που διογκώνει ανησυχητικά τον κατάλογο των διαγραφών
από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Αιχμές κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου

Σχετικά με το αν το έλλειμμα ήταν ο λόγος για να μπει η χώρα στο Μνημόνιο, ο κ. Μίχαλος απάντησε ότι «έχουμε την ομολογία του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος δηλώνει ότι όλα τα μέρη ήταν ενημερωμένα για την πραγματική κατάσταση». Ανέφερε και την ομολογία του κ. Κοντοπυράκη που έχει τονίσει ότι τα στοιχεία αύξησης του ελλείμματος ήταν προϊόν εντολής και είχε δεχθεί την πολιτική εντολή. Αιχμές άφησε και κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κάνοντας λόγο για αλλοιωμένα στοιχεία επί της θητείας του.

Γελοίο χαρακτήρισε το γεγονός ότι για να πάρει το ΕΒΕΑ την πρώτη δανειακή σύμβαση μεσολάβησε ο ίδιος ο κ. Μίχαλος με προσωπική του γνωριμία στις Βρυξέλλες και την έλαβε στα αγγλικά. “Μιλάμε για γελοία πράγματα”, τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα μπορεί να δουλέψει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο και εκτίμησε ότι εφόσον υπάρχει αυτή η συμφωνία ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός πως έχει τη θέληση θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τέτοιου εργαλείου. Ερωτηθείς για την πορεία της ανάπτυξης το 2015 δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ καταλόγισε ευθύνες σε όλες τις πλευρές και πρόσθεσε ότι υπήρχαν και κάποιοι που κινδυνολογούσαν. “‘Ολοι φταίνε και υπήρχε ένα πινγκ - πονγκ δηλώσεων που δεν βοήθησαν την οικονομία”, τόνισε.

Προειδοποιήσεις προς Βαρουφάκη για τον ΦΠΑ

Τις επιπτώσεις που θα έχει η πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά έχει μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Βαρουφάκη όλο αυτό το διάστημα και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προφυλάξουμε τη νησιωτική Ελλάδα “γιατί οποιαδήποτε αύξηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αντιμετωπίσει η επιχειρηματικότητα και η βαριά βιομηχανία που είναι ο τουρισμός θα πρέπει να προστατευτεί. Ανέφερε για παράδειγμα ότι μία παλέτα τροφίμων που φεύγει από τη Βέροια στοιχίζει το μεταφορικό της 57 ευρώ και η ίδια για τη Λέσβο θέλει 78 ευρώ.

Ο Βαρουφάκης VS Παπακωνσταντίνου

Σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά για το αν κάποιες δηλώσεις του νυν υπουργού Οικονομικών για τα περί αφερεγγυότητας της χώρας βοηθούν ή όχι την κατάσταση, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι δεν θα ταύτιζε τον σημερινό υπουργό με τις υπόγειες κινήσεις του τότε υπουργείου Οικονομικών, πετώντας αιχμές για ακόμα μία φορά προς τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι είναι ανοιχτό βιβλίο ο κ. Βαρουφάκης, “ίσως παραείναι ανοιχτό βιβλίο”.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίνα Κασιμάτη, σε αυτό το σημείο πήρε το λόγο και ρώτησε τον κ. Μίχαλο ποιες είναι οι υπόγειες διαδρομές που αναφέρει. Υπογράμμισε ότι υπήρχαν ηθικές και πολιτικές ευθύνες, αλλά δεν γνωρίζει αν υπήρχαν ποινικές, προσθέτοντας ότι άλλα έλεγαν προς τα έξω και άλλα σε φορείς κλπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα