Πρασινο φως απο τους αρχηγους στις προτασεις αρβανιτοπουλου

00:09 27/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Οι προτάσεις Αρβανιτόπουλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Διαπιστώθηκε σύμπνοια... για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης και έτσι οι νομοθετικές ρυθμίσεις έρχονται για ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτές οι Πρυτάνεις καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διεξαγωγής
των εκλογών μέχρι τις 31/12/2012, από τη στιγμή που οι εφορευτικές δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι Πρύτανης που δεν διεξάγει τις εκλογές (που μπορούν να γίνουν και με επιστολική ψήφο) στο Πανεπιστήμιο του έχει ευθύνη παράβασης καθήκοντος.
Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνονται επίσης η εκλογή του Κοσμήτορα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκλέγεται ο Πρύτανης, αλλά και δύο βασικές αποσαφηνίσεις: το τμήμα αποτελεί ακαδημαϊκή μονάδα, ενώ η Σχολή Διοικητική, η Σύγκλητος επιφορτίζεται με τα ακαδημαϊκά καθήκοντα, ενώ το Συμβούλιο με διοικητικά και οικονομικά.Το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι ο εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, που θα φέρει το όνομα της «Αθηνάς», της θεάς της σοφίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα