''ποσους μηνες ακομα ασφυξιασ; ''

22:30 21/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Η κυβερνητική αμηχανία εκδηλώνεται καθημερινά με νέες προτάσεις, οι οποίες εξαφανίζονται όσο γρήγορα...
εμφανίζονται. Σήμερα, η έγκυρη συνήθως Sudeutsche Zeitung περιγράφει σχέδιο παράτασης του μνημονίου για τρεις ακόμη μήνες.

Το κόστος είναι δεδομένο: νέα μέτρα- εισπρακτικού βασικά χαρακτήρα- με αντάλλαγμα χρήματα που θα έρθουν και θα φύγουν αμέσως για να καλύψουν τις υποχρεώσεις μας στο εξωτερικό. Δίνουμε πολλά δηλαδή για να πάρουμε ελάχιστα.

Το
χειρότερο είναι πως για άλλους τρεις μήνες, 60 επιχειρήσεις θα βάζουν λουκέτο κάθε μέρα, 600 συμπολίτες μας θα μένουν άνεργοι κάθε μέρα και 23 εκ. από το ΑΕΠ μας θα εξαερώνονται κάθε μέρα. Η οικονομία σε λίγο δε θα μπορεί να βγει από την εντατική.

Γιατί; Ρωτάει εύλογα ο κάθε πολίτης. Μόνο μία απάντηση υπάρχει: Για να ωριμάσουν οι «συνεταίροι» και για να μεταπεισθεί η Πρόεδρος της Βουλής και οι λοιποί διαφωνούντες.

Οι οποίοι θα αναζητούν μονίμως οδό διαφυγής μέσω δημοψηφίσματος ή εκλογών μιας και δεν μπορούν να στηρίξουν μια συμφωνία που θα περιέχει από τη μία ελάφρυνση του χρέους αλλά και από την άλλη δύσκολες μεταρρυθμίσεις στις οποίες ποτέ δεν πίστεψαν.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να απολογηθεί στον άνεργο, στον επιχειρηματία και στον συνταξιούχο που θα πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο των αβελτηριών αυτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα