''πως τολματε να καταργειτε το γερο του μορια ; ''

18:34 13/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μικρό «ψαλίδι» στη λίστα των 23 φορέων που οδηγούνται σε λουκέτο έβαλε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με επίμονες παρατηρήσεις ...
προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο υπουργός, με εμφανή απογοήτευση, είπε ότι αποσύρει το άρθρο 8, που προέβλεπε την κατάργηση του Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, αν και δεσμεύτηκε ότι ο εν λόγω οργανισμός θα επαναξιολογηθεί και, εάν
κριθεί μη χρήσιμος, θα καταργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, λίγο πριν από τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία, οι φορείς από 23 έγιναν 22, ενώ αρκετές ήταν και οι επιμέρους αλλαγές, στις οποίες προχώρησε το υπουργείο, προκειμένου να ικανοποιήσει λίγα από τα δεκάδες αιτήματα βουλευτών, όλων σχεδόν των κομμάτων.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τριήμερη συζήτηση ακούστηκαν από τους βουλευτές απίστευτα επιχειρήματα που φλερτάρουν -αν δεν τα ξεπερνούν- με τα όρια του λαϊκισμού και της γραφικότητας, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω εξαίρεση οργανισμών από τη λαιμητόμο του νομοσχεδίου.

Την τιμητική τους είχαν το ίδρυμα «Γέρος του Μοριά» και η «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας», τα οποία, αν και έχουν εντυπωσιακούς τίτλους και φιλόδοξους στόχους στο καταστατικό τους, ποτέ δεν λειτούργησαν και δεν παρουσίασαν συγκεκριμένο έργο.

Για το πρώτο ίδρυμα, ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος είπε, μεταξύ άλλων: «Πώς καταργείτε στο κάτω-κάτω το Ίδρυμα Κολοκοτρώνη; Μας απελευθέρωσε, εμείς οι αγνώμονες τον φυλακίσαμε και θα τον ξεχάσουμε κιόλας; Και δεν είναι λαϊκισμός αυτό. Θα ξεχάσουμε και την ιστορία μας;».

Για την Ακαδημία Ελευθερίας, που εδρεύει στο Μεσολόγγι, αλλά δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης σημείωσε: «Τα φτωχικά γραφεία του φορέα βρίσκονται δίπλα από το Μνημείο των Ηρώων του Μεσολογγίου. Δεν είναι ΜΚΟ που πήρε λεφτά. Το Μεσολόγγι δεν είναι οποιαδήποτε ονομασία. Σε όλη την ανθρωπότητα ο αγώνας απελευθέρωσης του Μεσολογγίου είναι τίτλος τιμής. Δεν έχετε δικαίωμα να επιμείνετε στην κατάργησή του, απλά για να διατηρήσετε κάποια νούμερα... Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια έσχατη προσβολή».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στον κ. Μητρόπουλο ότι η κατάργηση του φορέα «ο Γέρος του Μοριά» δεν σημαίνει ότι προσβάλλεται η μνήμη του εθνικού μας ήρωα και πρόσθεσε: «Δηλαδή, τι θα επιθυμούσατε να κάνουμε; Ένα δημόσιο οργανισμό για κάθε ένα ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα;».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα