Πολεμος στη μυκονο για τις πλωτες εξεδρες των σκαφατων...

12:15 17/6/2015 - Πηγή: Fimotro
ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...
Ανακοίνωση κατά υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την ασύδοτη τοποθέτηση ...
πλωτών εξεδρών στις παραλίες του νησιού εξέδωσε ο δήμος Μυκόνου.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο των «πλωτών συστημάτων ανύψωσης και φύλαξης σκαφών» που ξεφυτρώνουν στα νερά των παραδεισένιων παραλιών ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του νησιού η δημοτική Αρχή αναφέρει μέσω της σχετικής ανακοίνωσης: «Τελευταία παρατηρείται η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών από ιδιώτες, καθώς επίσης και πλωτά συστήματα φύλαξης σκαφών. Ο δήμος θεωρεί ότι επειδή στο νησί έχουν κατασκευασθεί πλησίον της θάλασσας πληθώρα βιλών επωνύμων και μη, οι ιδιοκτήτες τους θα ζητήσουν άδεια για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών για την καθημερινή πρόσδεση των σκαφών τους».

Επίσης, θεωρεί σίγουρο ότι «οι ανωτέρω θα καταστρατηγήσουν το νομικό πλαίσιο και η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών θα εξυπηρετεί θέσεις μονίμου ελλιμενισμού σκαφών».

Μέχρι και πέρυσι για να πάρει κάποιος άδεια για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας (για θαλάσσια σπορ ή για να δένουν τα σκάφη) έπρεπε να περάσει από τριμελή επιτροπή που αποτελούνταν από τον εκάστοτε λιμενάρχη, έναν εκπρόσωπο της δημοτικής Αρχής και τον περιφερειακό σύμβουλο.

Με το νόμο Βαρβιτσιώτη ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν. Τώρα η άδεια για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας δίδεται κατόπιν αίτησης και των απαραίτητων δικαιολογητικών τα οποία κατατίθενται στο Λιμεναρχείο. Ως αποτέλεσμα είναι οι εγκρίσεις να δίνονται με σχετική ευκολία και το νησί να κινδυνεύει να γίνει, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής μια… τεράστια πλωτή εξέδρα.

«Φανταστείτε σε κάθε παραθαλάσσια κατοικία να αντιστοιχεί και μια πλωτή εξέδρα. Δεν θα αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του νησιού;» διερωτάται ο αντιδήμαρχος κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.

«Εμείς ζητάμε την αλλαγή της νομοθεσίας διότι φοβούμαστε ότι κάθε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε κάποια από τις παραλίες ή κάθε ιδιοκτήτης παραθαλάσσιας κατοικίας θα θέλει να έχει τη δική του εξέδρα. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε άμεσα προτού το φαινόμενο πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» συμπληρώνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα