Τα κατα καιρους δημοσιευματα για τα σεμιναρια που εκανε το δντ σε δημοσιογραφους - δεν τους πληρωνε αραγε;

Είμαστε παλιοί στο πολιτικό κουρμπέτι και πέρα τα όσα γράφονται θεωρούμε πολύ χλωμό να δοθούν τα ονόματα των λαδιάριδων δημοσιοκάφρων στην δημοσιότητα. Όπως δεν μάθαμε ποτέ ποιοι δημοσιογράφοι σιτιζόταν απ’ τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών, και από τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς έτσι δεν θα μάθουμε και τώρα, παρά τα όσα κυκλοφορούν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα και για να στιγματίσουμε την υποκρισία των πεφτωσυννεφάκηδων δημοσιογράφων. Ηταν αρχές Μάη του 2010 όταν ένα εντελώς λακωνικό παραπολιτικό σχόλιο του «Εθνους». έγραφε ότι το ΔΝΤ
χρηματοδότησε «ιδιαίτερα μαθήματα» από δικούς του έμπειρους επικοινωνιολόγους σε Ελληνες δημοσιογράφους. Καθόλου κατατοπιστικό το κειμενάκι και εμείς αρκεστήκαμε να το κρατήσουμε στο αρχείο μας.
Σε μερικές μέρες, όμως, διαβάσαμε σε ένα μονόστηλο βδομαδιάτικης εφημερίδας ότι πρόκειται για «επιχειρηματίες, εκδότες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και αρκετούς δημοσιογράφους», οι οποίοι πήραν μέρος στα «ιδιαίτερα μαθήματα» που λέγαμε, και τα οποία οργάνωσε η εταιρία Civitas. Τότε κάναμε αυτή μας την ανάρτηση. (Εχουμε και τα αλληλοκαρφώματα στα δημοσιογραφικά «φυντάνια» που θεωρήθηκαν ότι «ρίχτηκαν» απ’ αυτό το φαγοπότι).

Και άντε να πούμε ότι όλοι αυτοί, οι δημοσιογράφοι που σήμερα παριστάνουν τους έκπληκτους, προσπερνούσαν κάτι τέτοια κειμενάκια που υπήρχαν στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας και το μπλοκ μας έχει περιορισμένη παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Πριν μόλις δυο μήνες δεν δημοσιεύτηκε σε βδομαδιάτικο περιοδικό ότι ο εντεταλμένος της Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, είχε αναλάβει να προσκαλεί Ελληνες δημοσιογράφους στη Γερμανία με πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών;

Χαρακτηριστικά το σχετικό ρεπορτάζ έγραφε: Η προσέγγιση και συνεργασία με Έλληνες δημοσιογράφους, με σκοπό την αντιμετώπιση του «αντιγερμανισμού», που φούντωσε μετά την έναρξη της κηδεμονίας της Ελλάδας, καθώς και τα σεμινάρια και workshops νέων δημοσιογράφων με σκοπό τη δημιουργία μιας γενιάς δημοσιογράφων που θα βλέπουν και θα αντιμετωπίζουν φιλικά τη Γερμανία και τις πολιτικές που προωθεί, ήταν η κύρια δραστηριότητα του προγράμματος που αφορούσε στα ΜΜΕ.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ότι αυτό το "καθήκον" οι επιλεγμένοι από τους Γερμανούς, Ελληνες δημοσιογράφοι, δε θα το εκτελούσαν για την "ψυχή της μάνας τους".

Ούτε αυτό το δημοσίευμα «έγκυροι λειτουργοί της κοινής γνώμης» σας έγινε αντιληπτό;

Δεν παραπάει το δούλεμα;

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_916.html

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2015
Keywords
Αναζητήσεις
δημοσιογραφοι σεμιναριο γερμανικο
Τυχαία Θέματα