Ποιος ειναι ο νεος γ.γ δημοσιονομικης πολιτικης στο υποικ...

23:17 18/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Η θέση προέκυψε μάλλον από μία... κόμπλα και ένα ισχυρό βέτο. Ο Μανώλης Μαματζάκης που προοριζόταν από το Μέγαρο Μαξίμου για επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, με κύρια ευθύνη τις διαπραγματεύσεις ...
στο EuroWorking Group, τελικά αναλαμβάνει γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών παίρνοντας ουσιαστικά τις αρμοδιότητες απ' την Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, που ως το Σεπτέμβριο πιθανόν θα αποχωρήσει απ' το οικονομικό επιτελείο για προσωπικούς λόγους.

Προηγήθηκε ένα ισχυρό βέτο, του ίδιου του υπουργού
Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του οποίου προσωπική επιλογή για τη θέση του ΣΟΕ ήταν ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, συνάδελφος του στο πανεπιστήμιο Πειραιά.

Μία επιλογή που πέρασε, αφού το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε τελικά να δώσει την ελευθερία των κινήσεων στον κ. Χαρδούβελη διασκεδάζοντας έτσι και τις εντυπώσεις ότι πάει να δημιουργήσει γύρω του ένα "δίχτυ" ελέγχου.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι μόλις προ διημέρου στο EuroWorking Group ο αποχωρών επικεφαλής του ΣΟΕ Πάνος Τσακλόγλου πήρε μαζί του τον κ. Μαματζάκη, μέλος του ΣΟΕ επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, και τον συνέστησε στους ομολόγους του των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης αλλά και τον Πρόεδρο του EWG Τόμας Βίζερ ως αντικαταστάτη του....

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή των κ.κ. Τσακλόγλου και Μαματζάκη στην Αθήνα, ανακοινώθηκε ότι πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων διορίζεται ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιά κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο κ. Μαματζάκης αναλαμβάνει την επίσης κρίσιμη θέση του γγ Δημοσιονομικής πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο του Sussex, υπεύθυνος του τομέα Τραπεζικής. Αποφοίτησε από το οικονομικό τμήμα του πανεπιστήμιου Αθηνών το 1993. Έκανε μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Γουόργουικ και έλαβε το PhD στα οικονομικά στο Queen Mary College του πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1998.

Έλαβε ακαδημαϊκές θέσεις σε μία σειρά από πανεπιστήμια τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Cass Business School του πανεπιστημίου City, πανεπιστήμιο Μακεδονία κοκ). Επίσης υπηρέτησε ως μέλος του ΣΟΕ επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη συμμετέχοντας στα ευρωπαϊκά φόρα και θεσμούς όπως το Eurogroup και το Ecofin.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα