Ποινικη διωξη σε βαρος του φρ.ραγκουση για το φαξ στις φυλακες...

18:56 10/4/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του γνωστού δικηγόρου της Αθήνας κ. Φραγκίσκου Ραγκούση προχώρησε ...
η εισαγγελέας κυρία Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία διενήργησε και την ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του ...εξεγερτικού φαξ προς κρατουμένους, έγγραφο που φέρεται να διακινήθηκε από το γραφείο του ποινικολόγου.

Η δίωξη σε
βάρος του κυρίου Ραγκούση – που αφορά στο αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση κακουργήματος - ασκήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι από φαξ του δικηγορικού του γραφείου έφυγε έγγραφο προς σωφρονιστικό κατάστημα. Στο έγγραφο αυτό, μεταξύ άλλων, οι συγκεκριμένες φυλακές χαρακτηρίζονταν ως «Γκουαντάναμο» ενώ καταγγέλλονταν η κυβερνητική πολιτική στο θέμα των καταστημάτων κράτησης της χώρας.

Ακόμη, με το φαξ καλούνταν οι κρατούμενοι σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Φραγκίσκος Ραγκούσης είναι δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά από άδεια που ζήτησε και έλαβε.

Από την πλευρά του πάντως ο δικηγόρος σε γραπτό υπόμνημα μου είχε καταθέσει στην εισαγγελέα υποστήριζε, σύμφωνα με πληρηφορίες ότι δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη δραστηριότητα. Ακόμη, φέρεται να επισήμανε πως το κείμενο έχει συνταχθεί από ομάδα κρατούμενων που αντιδρούσαν στο νομοσχέδιο περί δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας, το οποίο και διαβίβασε σε κρατούμενους στις φυλακές Κέρκυρας που του το ζήτησαν.

Ακόμη, ο δικηγόρος φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ποτέ δεν προέβη σε καμιά εγκληματική δραστηριότητα και ποτέ δεν επιχείρησε να δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στους πελάτες του και τη Δικαιοσύνη.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα