''o συριζα δε θα παρει ουτε μια μεγαλη περιφερεια, ουτε ενα μεγαλο δημο''...

18:25 10/4/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΜΙΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ...
Σε "μετωπική" επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την έξοδο ...
της Ελλάδας στις αγορές, κατά τη
συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος, επιπλέον, απηύθυνε πρόσκληση σε ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνδράμουν στον εκλογικό αγώνα του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος, στην αρχή της ομιλίας του, χαρακτήρισε καλό οιωνό το γεγονός ότι η πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής γίνεται την ημέρα που η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως η αγορά γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί, και γι' αυτό αυτή είναι μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό. Είπε πως πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έγινε Αργεντινή ή Βενεζουέλα.

Ασκώντας σκληρή κριτική στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι είναι λυπηρό το γεγονός πως, τη στιγμή έχουμε ανταπόκριση από την αγορά, να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρας, που εκφράζουν τη λύπη τους και την ενόχλησή τους.

Κατά τον κ. Βενιζέλο, με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι θέλουν το μνημόνιο και δεν ξέρουν τι να πουν και τι να κάνουν, αν λείψει το μνημόνιο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι "πυροβολούμε τα πόδια μας", βγαίνοντας στις αγορές, ο κ. Βενιζέλος σε ειρωνικό τόνο τον ευχαρίστησε γιατί, όπως είπε, "κατά βάθος μας συγχαίρει για την επιτυχία της δανειακής σύμβασης".

Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε πως η δανειακή σύμβαση δίνει εντυπωσιακά χαμηλό επιτόκιο και τόνισε: "Κάποιοι το έκαναν αυτό". Εξηγώντας, είπε πως, αν ένα κόμμα δικαιούται να λέει ότι "κάτι καταφέραμε", είναι το ΠΑΣΟΚ, γιατί, όπως ανέφερε, είναι αυτό που κατάφερε το 95% της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Τα 25 από τα 28 δισ. ευρώ της συνολικής προσαρμογής είναι επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ»

Από τα 28 δισ. ευρώ της συνολικής προσαρμογής, τα 25 δισ. είναι επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ και τα τρία δισ. της κυβέρνησης συνεργασίας, είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως οι διαφορές με τη ΝΔ φαίνονται καθαρά και ανάγλυφα λόγω κάποιων περιστατικών, υπονοώντας την υπόθεση Μπαλτάκου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως στην Ελλάδα έγινε η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση διεθνώς και πως η επιστροφή στις αγορές αποτυπώνει τη δυναμική της οικονομίας.

Επιστρέφοντας στην κριτική του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως «οι κύριοι και οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνονται κούρεμα με όρους Λατινικής Αμερικής και μικρά επιτόκια, που έχουν ήδη επιτευχθεί».

Υπογράμμισε επίσης πως αυτό που θέλει η Ελλάδα είναι η τακτοποίηση των λήξεων και η εξομάλυνση επιπέδου τριακονταετίας.

"Οι αγορές δεν κάνουν χάρες, είναι ο αυστηρότερος κριτής, έχουν την οσμή του χρέους" είπε ο κ. Βενιζέλος και ανέφερε πως "μας έδωσαν όσα λεφτά θέλαμε, με μικρότερο επιτόκιο απ' ότι περιμέναμε".

«Θέλουμε οι αγορές να μας εξοπλίσουν με πολιτικά επιχειρήματα στη διαπραγμάτευση»

Απαντώντας στην κριτική ότι η χώρα δεν είχε ανάγκη αυτή τη στιγμή την έξοδο στις αγορές για χρηματοδοτικούς λόγους, ο κ. Βενιζέλος είπε "φυσικά δεν έχουμε ανάγκη, αλλά θέλουμε οι αγορές να μας εξοπλίσουνε με πολιτικά επιχειρήματα στη διαπραγμάτευση που κάνουμε".

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε πως ο κόσμος περνάει δύσκολα και θα κάνει καιρό να καταλάβει ποια είναι η επίπτωση της κάθε ενέργειας, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα φανεί πως "επανερχόμαστε στα προ κρίσης επίπεδα". Προέβλεψε, δε, ότι η αποκλιμάκωση του χρέους θα είναι γεωμετρική.

«Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρουν ούτε μία μεγάλη περιφέρεια, ούτε δήμο»

Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε πως βρήκαν την ευκαιρία πάνω στην κρίση να στήσουν ένα πολιτικό πανηγύρι και προέβλεψε πως οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ "ούτε μία μεγάλη περιφέρεια δεν θα πάρουν, ούτε ένα μεγάλο δήμο, θα φανεί η οροφή τους στις ευρωεκλογές".

Επίσης, επιχείρησε την πρόβλεψη πως ο κόσμος θα γυρίσει στη δική του στέγη. Ανέφερε πως ναι μεν κανείς δεν θέλει να του κόβουν το μισθό και τις συντάξεις, αλλά έπρεπε να γίνει αυτό, για να αποφύγουμε τα τρισχειρότερα. "Δεν απέχει πολλά χιλιόμετρα η Ουκρανία" είπε και έκανε μνεία στη Βενεζουέλα, όπου γίνεται διεθνής διαπραγμάτευση για το χρέος.

«Συστράτευση για τις εκλογές»

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, είπε πως η στιγμή των εκλογών είναι στιγμή συστράτευσης και γι' αυτό τόνισε ότι "τα ιστορικά μας στελέχη δεν χρειάζονται πρόσκληση, είναι πάντα η πόρτα και οι διαδικασίες ανοιχτές, γιατί η πόρτα τους ανήκει".

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στις σχέςεις του ΠΑΣΟΚ με την "Ελιά", σημείωσε πως ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και φωτίζει την "Ελιά", η οποία "χάρη στον ήλιο ανεβαίνει".

Ζήτησε επίσης από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη να δώσουν τη μάχη, ενώ έθεσε και τον εαυτό του στη διάθεση της επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τέλος, ανακοίνωσε τη 15μελή γραμματεία που θα έχει την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα, και στην οποία θα συμμετέχουν οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Κουτσούκος, Θάνος Μωραΐτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Τόνια Αντωνίου, Δημήτρης Καρύδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Φώτης Χατζημιχάλης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Παναγιώτης Ρήγας και Πάρις Κουκουλόπουλος.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα