''πιθανως απο το 2002 η παρακολουθηση του κινητου της μερκελ''...

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενδέχεται να παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, για πάνω από 10 χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα ...
του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο αναφέρεται επίσης ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα της είπε ότι θα είχε σταματήσει την παρακολούθηση εάν ήξερε για αυτήν.
Η οργή στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη
ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της Μέρκελ ώθησε το Βερολίνο να καλέσει τον αμερικανό πρεσβευτή για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, στο πλαίσιο μίας άνευ προηγουμένου διπλωματικής ρήξης .
Σύμφωνα με το Der Spiegel, το κινητό της Μέρκελ βρισκόταν στον κατάλογο της αρμόδιας υπηρεσίας της NSA (SCS- Special Collection Service) από το 2002, υπό τον χαρακτηρισμό «GE Chancellor Merkel», και ήταν ακόμα σε αυτόν μερικές εβδομάδες πριν ο Ομπάμα επισκεφτεί το Βερολίνο τον Ιούνιο.
Σε έγγραφο της NSA το οποίο επικαλείται το περιοδικό, η υπηρεσία αναφέρει ότι είχε έναν «μη νόμιμα καταγεγραμμένο κλάδο κατασκοπείας» στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο, η αποκάλυψη του οποίου θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις «σχέσεις των ΗΠΑ με μια άλλη κυβέρνηση».
Επικαλούμενο απόρρητο έγγραφο του 2010, το Der Spiegel αναφέρει ότι τέτοιοι κλάδοι υπάρχουν σε 80 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, στις οποίες περιλαμβάνονται το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Ρώμη, η Πράγα, η Γενεύη και η Φρανκφούρτη.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα