Αναβιωση του ''φορτσα ιταλια'' απο τον μπερλουσκονι...

Διάσπαση της κεντροδεξιάς θα μπορούσε να προκαλέσει, σύμφωνα με πολιτικά στελέχη, η αναβίωση του παλιού κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «Φόρτσα Ιτάλια», από τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό ...
κατόπιν συνάντησης ηγετικών στελεχών του «Λαού της Ελευθερίας» (PDL), στην οποία αποφασίστηκε η αναστολή του PDL και η επαναφορά του ονόματος που ήταν σε χρήση μέχρι το 2007.
Αρκετοί κοινοβουλευτικοί σύμμαχοι του πρώην πρωθυπουργού επέκριναν την κίνησή του, και πέντε ανώτερα στελέχη του PDL επέλεξαν να μην εμφανιστούν στη συνάντηση όπου ελήφθη η απόφαση.
To «Φόρτσα Ιτάλια» (Εμπρός, Ιταλία) ήταν
το κόμμα του Μπερλουσκόνι όταν πρωτοεισήλθε στις εκλογές το 1994, και, αν και έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει την κυβέρνηση Λέτα, όπως και το PDL, έχει η ενέργεια έχει διχάσει τους υποστηρικτές του.

Στην ιστοσελίδα του, ο γερουσιαστής Κάρλο Τζιοβανάρντι εξέφρασε την αντίθεσή του στην ενέργεια, καθώς δεν επιθυμεί να επιστρέψει «σε μια Φόρτσα Ιτάλια της οποίας μέλος δεν ήταν ποτέ». Κατά τον Τζιοβανάρντι, η κεντροδεξιά θα διασπαστεί σε δύο παρατάξεις: την Φόρτσα Ιτάλια υπό τον Μπερλουσκόνι και το PDL υπό τον Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος ηγήθηκε της «στάσης» η οποία απέτρεψε τις προσπάθειες Μπερλουσκόνι για ανατροπή του συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, πάντως, δείχνει να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της κυβέρνησης: «διαθέτουμε την αναγκαία στήριξη του κοινοβουλίου για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, BBC
Keywords
Τυχαία Θέματα