Πιο κοντα ρωσια - ελλαδα για τη μειωση της τιμης του φυσικου αεριου...

08:26 29/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε πολύ καλό κλίμα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές παραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες ...
η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός απηύθηνε πρόσκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας να επισκεφθεί την Αθήνα. Η συνάντηση που διήρκεσε 40 λεπτά σηματοδοτεί σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου την
αναθέρμανση των σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το Κρεμλίνο που έχουν μπει στον πάγο μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ, για το οποίο η μία πλευρά καταλογίζει την ευθύνη στην άλλη.

Από μόνη της η συνάντηση με αντικείμενο την οικονομία εκτιμά η κυβέρνηση συνιστά αναθεώρηση της δήλωσης του κ. Πούτιν ότι «η Ελλάδα δεν είναι καλή χώρα για επενδύσεις» που είχε κάνει μετά το ναυάγιο.

Στο τετ α τετ των Βρυξελλών, πάντως, συζητήθηκε το σύνολο των ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στα ενεργειακά, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον τουρισμό. Η ελληνική πλευρά επιδιώκει πάντα μείωση της τιμής του φυσικού αερίου για το οποίο η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πούτιν εμφανίστηκε θετικός στο ελληνικό αίτημα. Φυσικά η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να επαναληφθεί το ενδιαφέρον της ρωσικής κυβέρνησης για την ΔΕΠΑ, εφόσον βέβαια ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει η ΕΕ.

Παλαιότερα η ελληνική κυβέρνηση εμφανιζόταν βέβαιη ότι η Ρωσία δείχνει ενδιαφέρον για τους σιδηροδρόμους σε συνδυασμό και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι στο προσεχές διάστημα θα δούμε κι άλλες κινήσεις από την πλευρά της ρωσικής κυβέρνησης που θα εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι είναι στο δρόμο της ανάκαμψης και ότι υπάρχει φιλικό κλίμα για επενδύσεις.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα