Thn αποφυλακιση της τιμοσενκο ζητα η κορη της...

07:56 29/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Με την κρίση στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη και ενώ ήδη έχουν γίνει βήματα προς την εκτόνωση της κατάστασης, με την απόσυρση του νόμου κατά των διαδηλώσεων ...
από τον Γιανούκοβιτς και την παραίτηση της κυβέρνησης, η κόρη της φυλακισμένης Γιούλια Τιμοσένκο ζητά την αποφυλάκιση της Ουκρανής πολιτικού.

Σε συνέντευξή της στο Γερμανικό Πρακτορείο, η Ευγενία Τιμοσένκο – η οποία εκπροσωπεί τη μητέρα της, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φυλακών στην ανατολική Ουκρανία – ζήτησε την αποφυλάκιση της μητέρας της
ώστε να μπορέσει να λάβει μέρος σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

«Η επίλυση της πολιτικής κρίσης αποτελεί τη βασική προτεραιότητα για εκείνη» συνέχισε η Ευγενία Τιμοσένκο και πρόσθεσε πως, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Γιανουκόβιτς και της αντιπολίτευσης, η μητέρα της πιστεύει πως δεν πρέπει να γίνονται, καθώς μετά τους θανάτους διαδηλωτών «παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή». Επίσης, ανέφερε ότι η δημοτικότητά της αυξάνεται, καθώς είναι πολιτική κρατούμενη.

Παράλληλα, η Ευγενία Τιμοσένκο έστειλε μήνυμα ενότητας προς την αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι «όλοι είμαστε ενωμένοι στον αγώνα αυτόν εναντίον του καθεστώτος Γιανουκόβιτς».

«Για αυτό το λόγο η μητέρα μου υποστηρίζει ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης πρέπει όλοι να πάρουν μέρος στις εκλογές. Στον πρώτο γύρο θα ξεκαθαριστεί πόσες ψήφους λαμβάνει κάθε κόμμα και τότε η αντιπολίτευση θα μπορεί να ενωθεί πίσω από το κόμμα με τη μεγαλύτερη (λαϊκή) υποστήριξη. Βάσει των διαθέσεων που καταγράφονται η αντιπολίτευση θα μπορούσε να εξασφαλίσει το 70% των ψήφων» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, η κόρη της πρώην πρωθυπουργού δήλωσε ότι πολλοί στη Δύση πιστεύουν ότι ο Γιανουκόβιτς εκλέχθηκε νόμιμα, ωστόσο μέσω των τροποποιήσεων στο Σύνταγμα το 2010 διεύρυνε τις εξουσίες τους σε τέτοιο βαθμό που ισοδυναμεί με πραξικόπημα. «Είμαστε αντιμέτωποι με έναν δικτάτορα» κατέληξε.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα