Περιπου οι μισες φορολογικες δηλωσεις εχουν κατατεθει μεχρι σημερα

16:38 13/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Με αργούς ρυθμούς υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις παρότι η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει και ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται φέτος να δοθεί παράταση...

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 2.861.988, δηλαδή ούτε οι μισές, και μέσα στο Σαββατοκύριακο υποβλήθηκαν περίπου 77.000 δηλώσεις παρόλο που αρκετοί είναι οι πολίτες οι οποίοι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Έτσι αν και η εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 5 Απριλίου φαίνεται πως οι φορολογούμενοι
το αφήνουν για τελευταία στιγμή.

Η προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί ως τα τέλη Ιουλίου και οι επόμενες δύο στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Πριν από μερικές ημέρες άλλωστε το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στους φορολογούμενους την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2015 και πως ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου (αν το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό) είναι η 29η Ιουλίου 2016.

Επίσης οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το ΥΠΟΙΚ, προβλέπονται τα εξής πρόστιμα:

Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Πηγή : newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα