ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 100.000 ΚΟΣΜΟ

20:00 5/6/2011 - Πηγή: Fimotro
Ως η μεγαλύτερη των 12 ημερών του "κινήματος" αναμένεται από πολλούς η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα καθώς οι πιο αισιόδοξες από τις εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 100.000 συμμετέχοντες. Αποκλεισμό της Βουλής προγραμματίζουν για τις... 15 Ιουνίου.

Η διαμαρτυρία του Συντάγματος δεν θα είναι αμιγώς
αθηναϊοκεντρική, αφού στην πρωτεύουσα έχουν προγραμματίσει να «ανηφορίσουν» εκατοντάδες αγανακτισμένοι από τη νότιο Ελλάδα αλλά και την Κρήτη.

Ραντεβού στο Σύνταγμα και σε κεντρικές πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων δίνουν και σήμερα οι αγανακτισμένοι, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 5ης Ιουνίου.

Η εικόνα της σημερινής διαμαρτυρίας θα φθάσει μάλιστα ζωντανή (με διαδικτυακά, βεβαίως, μέσα) έως και την Ιβηρική, ως απόδειξη ίσως ότι τα δηκτικά σχόλια των Ισπανών Indignados, πέτυχαν τελικά αφυπνιστικό αποτέλεσμα.
Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για διοργανωτές, διάχυτη είναι η εντύπωση ότι η σημερινή συγκέντρωση ενδέχεται να ξεπεράσει σε συμμετοχή την αντίστοιχη της περασμένης Κυριακής. Και δεν είναι λίγες οι εκτιμήσεις που μιλούν για πλήθος 100.000 ανθρώπων.
Κινητοποίηση πόρτα - πόρτα
Η διαμαρτυρία του Συντάγματος δεν θα είναι αμιγώς αθηναϊοκεντρική, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα έχουν προγραμματίσει να "ανηφορίσουν" εκατοντάδες αγανακτισμένοι από τη νότιο Ελλάδα, ακόμη και από την Κρήτη.
12ο ραντεβού αγανάκτησης και στον λευκό Πύργο
Εντατικοποιημένη κινητοποίηση φανερώνουν οι επισκέψεις μελών του κινήματος σε γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους, αλλά και η απόφαση της "γενικής συνέλευσης" της πλατείας Συντάγματος αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, "να πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου ".
...και site - site
Την ίδια στιγμή ο ρυθμός των "likes" στα κοινωνικά media που στεγάζουν το κίνημα αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό, ενώ το μήνυμα της ημέρας είναι μια διασκευή ενός αρκετά παλιαότερου επιτοίχιου συνθήματος: "Εγώ συμμετέχω, εσύ συμμετέχεις, αυτός συμμετέχει, εμείς συμμετέχουμε, εσείς συμμετέχετε, αυτοί αποφασίζουν. Ολοι στο Σύνταγμα να τους δείξουμε ποιος αποφασίζει".
Με μηχανάκια στο Λευκό Πύργο
Προθέρμανση με μεσημεριάτικη μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Θεσσαλονίκης έκαναν οι αγανακτισμένοι της συμπρωτεύουσας, με στόχο την ενημέρωση όλων των πολιτών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κεντρική συγκέντρωση των 6.00 μ.μ μπροστά από το Λευκό Πύργο.
Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης το παρών αναμένεται δώσουν και πολλοί "αγανακτισμένοι" από όμορους μακεδονικούς νομούς.


Keywords
Τυχαία Θέματα