Παρεμβαση του εισαγγελεα μετα τις δηλωσεις καμμενου...

22:40 16/9/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ...
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, προκάλεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ...
η δήλωση τού προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της Χαλκιδικής
να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.
Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
ΝΔ: Γνήσιος εκφραστής των πρακτικών της Χρυσής Αυγής ο «επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ»
Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής.Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!»
«'Πολιτικός' 'αρχηγός' ζητά από 'πολίτες' να λιντσάρουν εκλεγμένο Δήμαρχο. Φαντάζομαι ότι ο Εισαγγελέας θα επιληφθεί...» είχε γράψει νωρίτερα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, σε σχετική δημοσίευση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ακραία και άστοχη η αναφορά του Π. Καμμένου
«Πολιτικά ακραία και άστοχη» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την αναφορά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, σε «λιντσάρισμα» του Χρήστου Πάχτα, δημάρχου Αριστοτέλη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η σπουδή, ωστόσο, της εισαγγελίας να ασκήσει δίωξη εναντίον του, μετά μάλιστα από προτροπή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, γεννά ερωτήματα, όταν την ίδια στιγμή βουλευτές και στελέχη των νεοναζί τραμπούκων της ΧΑ προκαλούν και επιτίθενται αδιακρίτως και κατ΄ εξακολούθηση σε πολίτες και δημάρχους, μένοντας στο απυρόβλητο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γίνονται επιλεκτικές διώξεις και χρειάζεται να εισηγηθεί το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού;»
«ΥΓ. Ακόμα περιμένουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταδικάσει την επίθεση μελών της ΧΑ σε μέλη του ΚΚΕ».
ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτη και φασίζουσα προτροπή
Ως «απαράδεκτη» και «φασίζουσα» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του την προτροπή του κ. Καμμένου. Όπως αναφέρεται σχετικά, «η απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Πάχτα, έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών. Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές».
Σε βίντεο το οποίο τραβήχτηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Καμμένου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ακούγεται να προτρέπει κατοίκους του Αριστοτέλη Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο.
«Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον» φαίνεται να λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «Αυτή ήταν η... συμβουλή του προέδρου των ‘Ανεξαρτήτων Ελλήνων’ Π. Καμμένου σε αντιδρώντες, κατά της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, που του έθεσαν το ζήτημα με την εμφάνιση τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου, μετά τη λήξη της ομιλίας του στο Βελλίδειο την περασμένη Τετάρτη».
«Ο ‘πολιτικός πολιτισμός’ σ' όλο του το μεγαλείο, από έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε τη θέση που βρίσκεται και ούτε βεβαίως, τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν από τη ‘συμβουλή’ του».
Την ίδια ώρα απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ διερωτάται: «Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, να ασκηθεί δίωξη κατά των στελεχών της ΧΑ ή να μην ασκηθεί δίωξη στον κυβερνητικό του εταίρο για την προτροπή σε άσκηση βίας; Πόσο δύσκολο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει κάθε πράξη βίας, κάθε προτροπή σε πράξεις βίας, κάθε εγκωμιασμό της πολιτικής και κοινωνικής βίας;».
Καμμένος: Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το έγκλημα στην περιοχή, παραδίδομαι μόνος μου
Ο κ Καμμένος, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε τα εξής: «Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου».
Όπως ανέφερε, «το ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία και τους εργολάβους που τους στηρίζουν, αίρει τη διαγραφή Πάχτα. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, κατά τη συγκυβέρνηση, μπορούν να συνεχίζουν να πίνουν αρσενικό για να μη θιχθούν τα συμφέροντα της κομπίνας της εξόρυξης χρυσού. Η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ κ. Βορίδη για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον ταυτίζει με την Χρυσή Αυγή».
ΔΗΜΑΡ: Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των φαινομένων βίας
Ως «άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας» χαρακτηρίζει τις προτροπές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων η ΔΗΜΑΡ. «Δυστυχώς ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η ρητορική του κ. Καμμένου είναι επικίνδυνη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«'Πολιτικός' 'αρχηγός' ζητά από 'πολίτες' να λιντσάρουν εκλεγμένο Δήμαρχο. Φαντάζομαι ότι ο Εισαγγελέας θα επιληφθεί...» έγραψε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, σε σχετική δημοσίευση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.
ΚΕΔΕ: Πρωτοφανής η προτροπή του Π. Καμμένου
Απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ την προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμένου για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα.
Όπως τονίζει η ΚΕΔΕ η προτροπή αυτή έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται τελευταία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άνθρωποί της ενώ υπογραμμίζει πως τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ακραίες και επικίνδυνες, καλλιεργούν και υποθάλπουν τη βία και οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας.
«Είναι αδιανόητο αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να προτρέπει τους πολίτες σε πρακτικές, που αμφισβητούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Καμένος είναι ταγμένος να υπερασπίζεται και να υπηρετεί», καταλήγει.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα