''παραπλανητικο το δημοσιευμα της μιλιετ''...

O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει πως «η διαρροή παραπλανητικών πληροφοριών αποτελεί...
διαχρονική πρακτική της Τουρκίας, η οποία επιδίδεται για άλλη μια φορά στην πρακτική μέσω του δημοσιεύματος στον τουρκικό Τύπο (Μιλιέτ) αναφορικά με προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς επί του εδαφικού».

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημειώνει πως «τα δημοσιεύματα είναι προφανές ότι εξυπηρετούν σκοπιμότητες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας στην προσπάθεια τους να εξέλθουν από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται, λόγω των προκλητικών και παράνομων
ενεργειών της Άγκυρας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων παραπλανητικών πληροφοριών. Όπως αναφέρει, η εφημερίδα «Μιλιέτ»μόλις την περασμένη εβδομάδα, είχε ισχυριστεί ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε καταθέσει χάρτη για το εδαφικό, κάτι που διαψεύσθηκε και από τον Ντερβίς Έρογλου.

Η Κυβέρνηση, αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης, «δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Άγκυρα σε ένα τέτοιο παιχνίδι που μοναδικό στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από τις προκλητικές ενέργειες της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη δημιουργία εντυπώσεων».

Ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι η Λευκωσία δεν έχει καταθέσει οτιδήποτε πέραν των κριτηρίων βάσει των οποίων πρέπει να επιλυθεί το εδαφικό.

Τέτοια κριτήρια, είναι η παραγωγικότητα της γης, οι προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών, καθώς επίσης και κάποιες περιοχές που έχουν ιδιαίτερη θρησκευτική, πολιτισμική ή ιστορική σημασία για τους Ελληνοκύπριους.

Τέλος ο κ. Χριστοδουλίδης ζητάει από τα Ηνωμένα Έθνη όσο και από όλους όσοι με δηλώσεις τους ενδιαφέρονται για το Κυπριακό, να πάρουν το μήνυμα για τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς, όπως αυτές εκδηλώνονται μέσα από παραπλανητικά δημοσιεύματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα