''παραμενω επικεφαλης της διαπραγματευσησ''...

00:15 30/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Συνέντευξη στην online έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit έδωσε ...
ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένει ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και ο άνθρωπος που «δίνει τον τόνο».

Ο Έλληνας υπουργός αρνείται ότι είναι «απομονωμένος» στο Eurogroup, ενώ υποστηρίζει ότι τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή είναι φυσιολογικά, καθώς η νέα ελληνική κυβέρνηση θέτει υπό
αμφισβήτηση το πρόγραμμα λιτότητας.

Απατώντας σε ερώτηση για το πως κρίνει ορισμένα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι στη Ρίγα δέχθηκε χαρακτηρισμούς ως «ερασιτέχνης, όχι ικανός», υποστηρίζει ότι δεν συνέβη κάποιο επεισόδιο με τους υπόλοιπους ΥΠΟΙΚ. «Οι συνάδελφοί μου στην Ευρώπη είναι πολιτισμένοι άνθρωποι. Ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσαν τέτοιους χαρακτηρισμούς. Άλλωστε είμαστε επαγγελματίες».

Οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών, όντως, έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι η Ελλάδα, μετά από πέντε χρόνια, παραμένει σε κρίση, εκτίμησε ο κ. Βαρουφάκη, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η αναδιάρθρωση της ομάδας διαπραγμάτευσης σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει παραγκωνισμό του, καθώς πέραν όλων των άλλων «ο Έλληνας πρωθυπουργός σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του τόνισε ότι ένα σημαντικό μέλος της κυβέρνησης και θα συνεχίσω να διαδραματίζω σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Επίσης υπάρχει μία ομάδα υπουργών (σ.σ.: στη νέα ομάδα διαπραγμάτευσης) που συνεργαζόμαστε προκειμένου να προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Εγώ, όμως, είναι ο επικεφαλής της ομάδας και εγώ λαμβάνω τις αποφάσεις».
«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι προτάσεις μας όχι μόνο δεν συζητούνται από τους θεσμούς αλλά δεν μας προτείνουν και κάποια εναλλακτική λύση. Επίσης παραμένων επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με το Eurogroup, ενώ στην ομάδα διαπραγμάτευσης έχει προστεθεί και ο πολύ καλός μου φίλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Δεν παρέλειψε να συμβουλέψει και τους εταίρους, τονίζοντας ότι «Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Βρυξέλλες – στην ουσία όλοι – θα πρέπει κατανοήσουν ότι δεν διαπραγματευόμαστε προκειμένου να γυρίσουμε στο παλιό πρόγραμμα, στους παλιούς κακούς καιρούς. Βέβαια δεν είναι εύκολο να πείσεις 18 ανθρώπους. Η Ελλάδα έχει κάνει λάθη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και η άλλη πλευρά θα πρέπει να παραδεχθεί τα λάθη της».

Εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, την πίστη του ότι θα υπάρξει συμφωνία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να προβλέψω ούτε πότε θα έρθει ο αμοιβαία επωφελής συμβιβασμός, ούτε την ακριβή του μορφή.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις και ευελπιστούμε ότι και οι εταίροι μας θέλουν τελικώς να υπάρξει συμφωνία.
Απατώντας σε ερώτηση εάν θα υπάρξει λύση στο Eurogroup της 11ης Μαίου, απάντησε: «Δεν είμαι προφήτης. Αλλά είναι προς όφελος μας να φθάσουμε σε συμφωνία το συντομότερο. Αυτός ο στόχος είναι πιο κοντά απ' ότι υποστηρίζουν κάποια ΜΜΕ».
Keywords
Τυχαία Θέματα