Ωωω ΠΑΟΚάρα, έχω τρέλα… με την κούπα!

00:07 30/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Το βόλεϊ έχει νέο αφεντικό! Ο τεράστιος ΠΑΟΚ… σκούπισε με 3-0 τους τελικούς με τον Ολυμπιακό και κατέκτησε στην «φλεγόμενη» Πυλαία το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φώτης Καρακούσης, Βασίλης Τσίγκας

Αυτή η ομάδα είναι από… άλλο πλανήτη! Με μπροστάρηδες τους Γκόμεζ και Χιμένες, ο ΠΑΟΚ… σκούπισε την σειρά των τελικών, έκανε τις 3 νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό και με το 3-0 στην κατάμεστη Πυλαία

(περισσότεροι από 10.000 ΠΑΟΚτσήδες) κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Παράλληλα έκανε και νταμπλ, αφού είναι και Κυπελλούχος Ελλάδος. Μάλιστα αυτή η σούπερ ομάδα πέτυχε κάτι μοναδικό, μιας και είναι το πρώτο νταμπλ στα 89 χρόνια ιστορίας του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα. Όπως είναι λογικό όλο αυτό πανηγυρίστηκε τρελά από τους οπαδούς της ομάδας που κατέκλυσαν το «παλατάκι» δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στα χρονικά, όσο αφορά αγώνα βόλεϊ στην Ελλάδα.

Ήταν το πρώτο και έπρεπε να μείνει στην ιστορία. Και απλά θα μείνει, γιατί κανείς δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Ο λόγος για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» σε ένα παιχνίδι που απλά επιβεβαίωσε πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα για φέτος, επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-0 (25-16, 25-19, 25-23) και κάνοντας το 3-0 νίκες πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα ως τμήμα και έδωσε στον Σύλλογο το πρώτο του νταμπλ.

Σε ένα ματς που όπως αναφέραμε γράφτηκε ιστορία. Και γράφτηκε γιατί διεξήχθη σε ένα όχι απλά κατάμεστο, αλλά ασφυκτικά γεμάτο Παλατάκι, με πάνω από 10.000 κόσμο να δημιουργεί εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Τόσος κόσμος δεν είχε μαζευτεί ποτέ να δει ματς πρωταθλήματος και τα όσα έζησαν οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη θα τα θυμούνται σε όλη τους την ζωή.

Αφιονισμένοι να το πάρουν…

Για τον κόσμο και τα όσα έγιναν στις εξέδρες της Πυλαίας θα υπάρξει ξeχωριστό θέμα. Στα του ματς τώρα, ο ΠΑΟΚ μπήκε αφιονισμένος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι φοβισμένοι, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό των Γκόμεζ, Χιμένες. Έτσι στο πρώτο σετ έγινε ένα πραγματικό πάρτι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου με τον «δικέφαλο» να επικρατεί με 25-16 και τον κόσμο να έχει βάλει… φωτιά στο Παλατάκι.

Ίδιο άνετα και στο δεύτερο

Και εκεί που κάποιοι ίσως περίμεναν την αντίδραση των «ερυθρόλευκων» και στο δεύτερο σετ είχαμε μία από τα ίδια. Οι γηπεδούχοι με τον διαγώνιο από την Βενεζουέλα και τον ακραίο από την Κούβα να είναι ασταμάτητοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και πήραν επίσης με σχετική άνεση και αυτό, κάνοντας το 2-0. Σε αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες δεν είχαν καθόλου καλές επιλογές, ενώ ο Τζελάτι που μπήκε στην θέση του κακού και πάλι Κόιστρα πάλευε μόνος του αλλά δεν έφτανε για να αλλάξει την ροή του.

Πήγε να το γυρίσει με τον Ντιάτσκοφ, αλλά ο Σαφράνοβιτς ήταν εκεί…

Και έτσι πήγαμε στο τρίτο, που ήταν και το μοναδικό στο οποίο υπήρξε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο αντέδρασε, καθώς δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Με τον Καζάζη να παίζει το τελευταίο του χαρτί, τον Ντιάτσκοφ ως διαγώνιο και παίζοντας ουσιαστικά με τρεις ακραίους, πίεσε τον ΠΑΟΚ που ενδεχομένως από την πλευρά του να πίστεψε πως είχε πάρει το ματς. Έτσι είχαμε μια μεγάλη κόντρα, με τους γηπεδούχους να τους κρατάει στο ματς ο Σαφράνοβιτς. Ο Ισραηλινός ακραίος, παρότι τραυματίας πήρε προσπάθειες και τις τελείωσε όλες, με το ματς να ολοκληρώνεται με μπλοκ του Κουρνέτα στον κολλητό του Κώστα Χριστοφιδέλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΝΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!

Χαμός μετά τον τελευταίο πόντο

Το τι έγινε μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο να το πεις κάποιος με λόγια. Όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ μαζί με κάποιους… τυχερούς φιλάθλους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτό το πρωτάθλημα. Όλοι ζούσαν την κάθε στιγμή ξεχωριστά, από τον Γιάννη Καλμαζίδη, τον πρόεδρο του ΤΑΠ Γιώργο Ανδρέου και όλους τους παίκτες. Δεν ήθελαν να τελειώσει αυτό το όνειρο. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα μετά από χρόνια και τεράστιες προσπάθειες από όλους…

Για τους θριαμβευτές πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκόμεζ που σταμάτησε στους 17 πόντους με τον Χιμένες να έχει 16 και τον Σαφράνοβιτς 10. Για τους ηττημένους δεν υπήρξε κανένας με διψήφιο αριθμό πόντων και ήταν φυσικό να μην μπορεί η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη να διεκδικήσει τη νίκη.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος – Δεληκωστίδης

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 4 άσσους, 23 επιθέσεις, 16 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 26 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-19, 25-23)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 16 (13/21 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 71% υπ -57% άριστες), Παντακίδης 8 (2/3 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Κουρνέτας 2 (μπλοκ), Γκόμεζ 17 (13/25 επ, 4 μπλοκ), Ρανγκέλ 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 10 (7/10 επ, 3 μπλοκ, 65% υπ, 50% άριστες) / Γκαράς (λ, 47% υπ – 41% άριστες), Ντίνας, Εφραιμίδης, Καρασαββίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Μαρούλης, Γιούρισιτς 6 (3/5 επ, 3 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 6 (5/19 επ, 1 μπλοκ, 55% υπ -36% άριστες), Κοκκινάκης 4 (3/15 επ, 1 άσσος, 57% υπ -39% άριστες), Κόιστρα 3 (2/8 επ, 1 άσσος), Τακουρίδης 7 (2/4 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ)/ Στεφάνου (λ, 62% υπ – 54% υπ), Χριστοφιδέλης 8 (7/14 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ -31% άριστες), Προύσαλης, Σωτηρίου, Τζελάτης 6 (4/10 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ)

1_3sgb6mfp1_cbqttft5paok_boleyuyu.jpg

Διάβασε περισσότερα στο: http://www.gazzetta.gr/volleyball/article/734966/paok-olympiakos-3-0-set-pics-gtv

Keywords
Τυχαία Θέματα