Παραμενει το χασμα για το μισθολογικο κοστος

09:04 3/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Μπλόκο σε ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης για μείωση κατώτατου μισθού και δώρων επιχειρούν να βάλουν οι κοινωνικοί εταίροι, με την σύνταξη κοινής επιστολής όπου θα καταγράφονται τόσο τα σημεία σύγκλισης, όσο και...
τα σημεία διαφωνίας και παραλήπτες τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τους αρχηγούς των κομμάτων, την Τρόικα και Ευρωπαίους ηγέτες. Στη συνάντησή τους οι κοινωνικοί
εταίροι επαναβεβαίωσαν τη συμφωνία τους στην προστασία του κατώτατου μισθού, τη διατήρηση 13ου-14ου μισθού, όπως και της εξάμηνης προστασίας των συμβάσεων μετά την λήξη τους.

Παρά το γεγονός ότι οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στα βασικά θέματα της ΕΓΣΣΕ, άφησαν ανοιχτά πολλά από τα «καυτά» θέματα που βάζει η Τρόικα στην ατζέντα των εργασιακών. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων- εργοδοτών τέθηκε το ζήτημα του παγώματος των μισθών, πρόταση ωστόσο που δεν « κλείδωσε» λόγω διαφωνίας της ΓΣΕΕ. Εργοδότες και εργαζόμενοι συμφωνούν σε παρεμβάσεις στο μη μισθολογικό κόστος, χωρίς όμως να καταλήξουν σε κοινή πρόταση.
Καμία από τις εργοδοτικές οργανώσεις δεν έθεσε ζήτημα ευρύτερης εφαρμογής μισθών κάτω από την ΕΓΣΣΕ.

Ακόμα, οι κοινωνικοί εταίροι κάλεσαν την κυβέρνηση να συμμετάσχει σε τριμερή διάλογο που θα συνοδεύεται από δέσμευση για τήρηση της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων.

Η επιστολή θα σταλεί την Παρασκευή στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα