Γ. παναγοπουλος: οι κατωτατοι μισθοι δεν επιδεχονται «κουρεμα»

07:28 3/2/2012 - Πηγή: Fimotro
«Αδιαπραγμάτευτα» χαρακτήρισε τα προβλεπόμενα για τους μισθούς στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, μετά τη συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τους εργοδοτικούς φορείς. «Τα κατώτερα ημερομίσθια και οι κατώτατοι... μισθοί δεν επιδέχονται κανενός είδους κούρεμα», ξεκαθάρισε ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι κοινή θέση ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων είναι η ανάγκη διατήρησης του 13ου και 14ου μισθού. «Προσθέτω, γιατί κι αυτό αποτελεί
κοινή θέση, ότι δεν πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που πολλά ακούμε ότι επιθυμούν να αλλάξει η Τρόικα και δεν ξέρω ποιοι άλλοι», συμπλήρωσε.
Ο κ. Παναγόπουλος παραδέχθηκε ότι στο πλαίσιο του διαλόγου υπήρξαν και διαφορές, σημειώνοντας ότι στο τραπέζι τέθηκε με διαφόρους τρόπους και σε παραλλαγές το θέμα του παγώματος κάθε είδους αυξήσεων που προβλέπονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. «Δεν συμφωνούμε, και στην επιστολή που θα σταλεί προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς θα αιτιολογούμε ως ΓΣΕΕ για πιο λόγο δεν αποδεχόμαστε πάγωμα μισθών», σημείωσε.Υπογράμμισε παράλληλα ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν επιτρέπεται στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα να «υποχωρήσει ατάκτως στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών».
Keywords
Τυχαία Θέματα